MINISTAR MALI: Više od 500.000 mladih prijavilo se za pomoć od 100 evra

Autor:

Vesti

15.01.2022

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od pola miliona mladih se prijavilo za novčanu pomoć od 100 evra, za prvih 18 sati od početka prijave, što je otprilike polovina građana koji na to imaju pravo, saopštio je večeras ministar finansija Siniša Mali.

MINISTAR MALI: Više od 500.000 mladih prijavilo se za pomoć od 100 evra

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Mali je na Instagramu naveo da "to pokazuje da je u pitanju prava i dobra mera, koja pokazuje snagu naše države, kao i to da ispunjavamo obećanja".

- Možete da se prijavite na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, a potrebno je samo da unesete JMBG, broj lične karte i da izaberete banku u kojoj želite da vam novac bude uplaćen. Isplate slede od 1. februara - precizirao je ministar, dodajući da prijave traju do 30. januara.

U ponoć je počela prijava građana za dobijanje državne pomoći, a Mali je ranije rekao da se u prvoj minuti prijavilo 1.370 ljudi.

- Ogromno je interesovanje za ovaj vid državne pomoći i mislim da to pokazuje da smo pogodili pravo u metu kad smo izašli sa ovim predlogom da pomognemo sve mlade od navršenih 16 do navršenih 29 godina - naveo je Mali za Tanjug.

Ministar je naglasio da je država izdvojila ta sredstva za mlade kako bi se smanjile negativne posledice virusa korona, ali i pomoglo građanima da što lakše prebrode težak period.

Istakao je da je preko društvene mreže Instagram dobijao komentare mladih na šta će potrošiti 100 evra i da su njihovi odgovori bili različiti.

- Za plaćanje ispita, kupovinu patika, odeće, obuće, nabavku knjiga - rekao je Mali.

Mali je podsetio da je tokom 2020. godine država isplatila 100 evra punoletnim građanima, kao i da je prošle godine isplaćeno 30+30+20 evra.

Dodao je u prethodnom periodu na račun penzionera uplaćeno 50 evra, nezaposlenima 60 evra, ljudima koji žive na KiM 200 evra.

- Na ovaj način smo uložili ogroman novac, ali nam se taj novac i vratio. Nama je prošle godine stopa rasta ekonomije bila 7.5 odsto, apsolutno smo prvaci i na vrhu smo Evrope kada je stopa rasta ekonomije u pitanju - kazao je Mali.

Dodao je i da je država uspela da sačuva fabrike, radna mesta i da pokaže koliko su stabilne finansije, te da svako dato obećanje ispuni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Pravda

15.01.2022 19:52

Alo strucnjak nemoj da likujes,nego prst na celo pa razmisli ako imas sa cim zasto se toliko prijavilo,verovatno sto nam cvetaju ruze,nezaboravite kolo srece se okrece sve cete vratiti.