Komora Abu Dabija potpisala sporazum o saradnji sa Poslovnim klubom UAE i Srbije

Autor: Republika

Vesti

19.10.2021

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzimajući u obzir značaj unapređenja odnosa razvoja ekonomske i trgovinske saradnje između svojih članova, Privredna komora Abu Dabija i Poslovni klub Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije potpisali su krajem prethodne nedelje sporazum o saradnji u kancelariji Komore na svetskoj izožbi Expo 2020 u Dubaiju.

Foto: Promo

 

U ime Privredne komore Abu Dabija sporazum je potpisao Nj.E. Mohamed Helal Al Mheiri, generalni direktor, dok je u ime Poslovnog kluba UAE - Srbija potpisala g-đa Sanja Radlovacki, izvršna direktorka.

Potpisivanje ugovora o saradnji je od velike važnosti za obe zemlje i služiće poslovnom okruženju u Abu Dabiju i Srbiji, kao i razmeni iskustava i najboljih praksi između kompanija, takođe  i stvaranju novih partnerstava u budućnosti.

- Poslovna zajednica u Abu Dabiju veoma je zainteresovana za jačanje trgovinskih odnosa sa Srbijom - rekao je NJ.E. Al Mheiri je rekao, pozivajući kompanije da iskoriste raspoložive investicione mogućnosti i pojačaju trgovinu između dve strane.

Foto: Promo

 

- Abu Dabi je postao savršena destinacija za započinjanje poslovanja i lansirna rampa za regionalna i međunarodna tržišta zahvaljujući naprednoj infrastrukturi, zakonodavnom sistemu i investicionom okruženju, što bi omogućilo kompanijama u Srbiji da diverzifikuju svoju trgovinu i nesmetano uđu na azijska tržišta kako bi istražili više mogućnosti  - dodao je Al Mheiri.

Foto: Promo

 

Sa svoje strane, gđa Radlovacki je istakla da je Poslovni klub Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije  osnovan na jakim temeljima i podrsci dveju strana te da smo jedna od retkih zemalja u regionu koja se može pohvaliti  brojem investicija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i koja naporno radi na učvršćivanju već dobrih odnosa dveju zemalja, stvaranju novih poslovnih prilika i razmenu znanja narocito na polju visokih tehnologija.

Foto: Promo

 

Gđa Radlovacki je ukazala na važnost potpisivanja sporazuma o saradnji sa Komorom Abu Dabija, ističući da će novopotpisani sporazum pružiti različite mogućnosti za ulaganja u kompanije u Abu Dabiju i Srbiji. Ona je dodala da će ovaj sporazum imati direktan pozitivan uticaj na jačanje ekonomske saradnje dve zemlje  a samim tim je i pokazatelj snžnih bilateralnih odnosa izmedju UAE i Republike Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading