KOMISIJA ZA HARTIJE OD VREDNOSTI IZDALA UPOZORENJE! Ovo je najrizičnije ulaganje, ne upuštajte se u ovu trgovinu!

Autor: Republika

Vesti

28.04.2021

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komisija za hartije od vrednosti upozorila je danas da društva koja nude trgovanje binarnim opcijama i drugim visokorizičnim finansijskim instrumentima i reklamiraju taj vid ulaganja na društvenim mrežama, po pravilu nemaju dozvolu Komisije, nemaju sedište kao ni poslovnu jedinicu na teritoriji Srbije, niti njihov rad nadzire relevantno regulatorno telo.

RepublikaFoto: pixabay.com

Komisija je zbog pojačanog interesovanja javnosti pripremila i na svom sajtu objavila upozorenje potencijalnim investitorima u vezi sa ulaganjem u binarne opcije i druge visokorizične, složene finansijske instrumente poput finansijskih ugovora za razlike u ceni (engl. CFD) i proizvoda sa finansijskom polugom (engl. leveraged products).

- Iz navedenih razloga se kupovina binarnih opcija, finansijskih ugovora za razlike u ceni i proizvoda sa polugom ne preporučuje licima bez znanja i iskustva u trgovanju finansijskim instrumentima. Svako ko učestvuje u trgovanju ovim instrumentima to radi na sopstveni (veliki) rizik - navodi Komisija.

Takođe, napominje da samo investiciona društva koja imaju dozvolu komisije mogu da pružaju investicione usluge u Srbiji, te da je spisak tih investicionih društava dostupan na internet stranicama komisije: www.sec.gov.rs.

- Ukoliko vam investicione usluge ponudi neko investiciono društvo koje ne možete da pronađete na sajtu komisije pozivamo vas da nas o tome obavestite - poručila je Komisija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading