POSAO ZA 500 LJUDI! "Bizerba" stiže u Valjevo!

Autor: Republika

Vesti

23.04.2021

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na javnom servisu večeras najavio dolazak nemačke kompanije Bizerba u narednih desetak dana u Valjevo.

RepublikaFoto: printskrin/Instagram

Reč je o kompaniji koja proizvodi vage, postoji više od 150 godina i ima svoja predstavništva u više od 100 zemalja sveta.

Krajem februara, prilikom posete gradilištu "brzih traka" koje svojom izgradnjom Valjevo treba da spoje sa autoputem "Miloš Veliki", predsednik Srbije je najavio dolazak nemačkog investitora u Valjevo koji će, kako je tada rekao, tokom leta položiti kamen temeljac za novu fabriku koja će zaposliti više od 500 radnika.

Večeras, gostujući u Drugom dnevniku RTS-a i govoreći o novim investicijama predviđenim za narednih deset dana u Srbiji, Vučić je pomenuo i Valjevo.

- Sutra otvaram posle decenija propadanja u Smederevskoj Palanci jednu korejsku fabriku. Imaćemo u narednih desetak dana i Valjevo i Bizerbu - rekao je Vučić.

Bizerba SE & Co. KG, kako pokazuje sajt ove nemačke kompanije, lider je u proizvodnji vaga i vodeći je svetski specijalista za industrijske tehnologije vaganja i etiketiranja, a u Srbiji postoje firme koje već trguju proizvodima Bizerbe koja je osnovana 1866. godine u Balingenu u Nemačkoj.

Ova kompanija trenutno ima preko 100 odeljenja širom sveta, zapošljava oko 4.100 radnika u tri proizvodna pogona u Nemačkoj, kao i 41 podružnicu i 69 nacionalnih predstavnika.

Nova fabrika nemačkog investitora biće locirana u novoj valjevskoj Privrednoj zoni u prigradskom naselju Gorić, površine 23 hektara, gde su počeli i radovi na izgradnji saobraćajnice dužine 2,5 kilometara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Dule

23.04.2021 20:12

Kada će neka firma da dodje u Požarevac, Veliko Gradište, Kučevo, Golubac, Kladovo, Negotin. . . . . ??

Vesna

23.04.2021 21:14

Bravo za svako dovodjenje investitora!

Zoran

11.03.2022 04:35

interesuje me da li ce u skorijoj buducnisti biti konkurs za radna mesta?...hvala