DODATNA POMOĆ ZA GRAĐANE SRBIJE: Evo kome će biti isplaćen novac

Autor: Republika

Vesti

02.04.2021

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović kaže da se priprema odgovarajući akt kojim će se definisati davanje pomoći nezaposlenima.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Ovu pomoć nedavno je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Martinović je odgovarajući na pitanje Tanjuga koje će kategorije nezaposlenih dobiti ovu pomoć i kada, rekao da se očekuje donošenje akta koji će regulisati sve detalje.

Očekujemo da će Vlada Srbije to jasno definisati, a Nacionalna služba za zapošljavanje će postupati po tome - rekao je Martinović.

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je 13 javnih poziva/konkursa, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno više od 18.000 nezaposlenih lica.

Kako se navodi u saopštenju NSZ-a, za ove namene, a radi realizacije mera aktivne politike zapošljavanja, opredeljeno je 5.750.000.000 dinara, od čega se 550.000.000 izdvaja za osobe sa invaliditetom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i žrtve porodičnog nasilja.

Većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30. novembra ove godine, a za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošlavanje biće otvoren do 17. maja 2021. godine, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 10. maja, kaže se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading