Korona nas ne košta samo zdravlja, virus kosi i naše novčanike: EVO KOLIKO NOVCA TREBA DA IZDVOJE ZARAŽENI!

Autor: Republika

Vesti

15.03.2021

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da kovid 19 nije samo opasna, već je i skupa bolest, znaju svi oni koji su imali ili imaju bliski kontakt s njim. Koliko to lečenje košta u bolnicama zna naš zdravstveni sistem, a znaju i oni koji srećom ne završe na kovid odeljenjima, već se leče kod kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Korona izbije prilično novca pacijentima iz džepa, a posebno onima koji imaju upalu pluća čije lečenje traje najmanje dve, tri sedmice.


Prema nekim procenama, samo za preglede i osnovne lekove za desetak dana terapije potrebno je po osobi izdvojiti oko pet hiljada dinara. U ovo se ne ubraja poseban režim ishrane koji podrazumeva korišćenje svežeg voća i povrća, "jače" hrane niti period oporavka.

Virus se, nažalost, jako brzo širi pa se dešava da obole cele porodice, a onda se ti troškovi samo umnožavaju.

Kako kažu apotekari, mnogi pacijenti, osim osnovne i vitaminske terapije, zbog neuroloških problema moraju da koriste alfalipoinsku kiselinu koja košta oko 900 dinara, a oni koji imaju dijabetes moraju da kupuju i lek čija je cena oko 6.000 dinara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading