Mali: Donosimo lepe vesti iz Vašingtona

Autor: Republika

Vesti

09.09.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Srbije Siniša Mali ocenio je da dolazak razvojne američke agencije DFC koja finansira projekte koje su od strateške važnosti za čitav svet u Srbiju znači da smo atraktivni i primamljivi za investiranje.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Mali

Donosimo lepe vesti iz Vašingtona, istakao je Sinišša Mali u emisji “Oko” na RTS-u.

“Mi imamo manji negativni uticaj zbog krize koje izazvao korona virus, na vreme smo doneli mere. Mi smo juče isplatili poslednju minimalnu zaradu, a za novoosnovana preduzeća idu još dve, postoji pomoć i za hotele, videćemo kakvi će nam biti prilivi u septembru i oktobru,” rekao je ministar Mali.


"Mi kao država nemamo nikakve koristi od jezera Gazivode (na Kosovu), krećemo od nule, otvaramo mogućnost da iskoristimo resurse koje to jezero nudi, moramo da iskoristimo ovaj trenutak da čitav region krene napred", naglasio je Siniša Mali.

“Oni su (DFC) spremni da direktno investiraju u privatna preduzeća i da postanu suvlasnici. Oni tako žele da afirmišu razvoj kapitala. Kada govorimo o ''Mini Šengenu'', možemo odmah imati rezultata, ubrzava se protok robe i materijala, smatram da je to najvažnija stavka u sporazumu koji sa Severnom Makedonijom i Albanijom imaju privrednici Srbije,” rekao je Mali.

Dodao je da nije pitanje samo veličina tržišta, već i atraktivnost, i da je regionalno povezivanje popularno svuda u svetu.

Ministar je istakao da su pregovori u Vašingtonu bili veoma mučni i teški, i da je ogroman pritisak bio na predsedniku Aleksandru Vučiću.

Ministar je istakao da je neophodno da Srbija privuče što više investitora, i istakao da će pokrenuti velike infrastrukturne projekte zahvaljujući novcu koji će stići.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Ela

09.09.2020 20:14

Ljudi svaka Vam cast.

Ela

09.09.2020 20:15

Ovo je tim koji dobija.

Ela

09.09.2020 20:18

Zbog politike predsednika postajemo sve primamljiviji za nove investitore.

Stojkovic_NBG

09.09.2020 21:15

Ovo je odlicno!