Pala konačna odluka! Bez plaćanja rata u avgustu i septembru: Produžen moratorijum za građane i privredu

Autor: republika

Vesti

27.07.2020

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani koji imaju kredite mogu da odahnu. Moratorijum je produžen za još dva meseca, uz dodatnu pogodnost za one koji nisu platili julske rate kredita da ovu mogućnost iskoriste retroaktivno i za taj mesec. Tako bi oni koji nisu mogli da otplate julske rate praktično šest meseci u kontinuitetu imali predah od otplate kredita (prva tri meseca, od marta do juna, po osnovu prvog moratorijuma, i sada još dva meseca plus jedan).

Kako je saopštila Narodna banka Srbije, za novi moratorijum važe sva pravila kao i za prethodni.

Banke/davaoci finansijskog lizinga su dužni da klijentima do 31. jula 2020. godine ponude zastoj u otplati obaveza (moratorijum).

Moratorijum se odnosi i na julsku ratu ako je niste platili

Obaveštenje o ponudi će biti objavljeno na njihovoj internet stranici. Kao i u prvom paketu podrške, ukoliko dužnik u roku od deset dana tu ponudu ne odbije, smatraće se da je ponudu prihvatio.

 

Dužnik može da odbije ponudu o moratorijumu elektronskim putem, putem redovne pošte, telefonom ili u poslovnim prostorijama banke.

Za ovo važi

- krediti

- dozvoljeni minus

- kreditne kartice

RepublikaFoto: pixabay.com

Za ovo ne važi

- provizije za transakcije

- naknada za održavanje računa

- zakup sefova

- brokerske usluge

RepublikaFoto: pixabay.com

Koji period pokriva

- avgustovske rate

- septembarske rate

- zaostale julske rate (samo ako ih niste dosad izmirili)

- S obzirom na to da vanredna zdravstvena situacija i dalje traje, Narodna banka Srbije donela je odluku o pružanju mogućnosti dodatnog predaha našim građanima i privredi u otplati obaveza, ispunjavajući time i zakonom definisani cilj očuvanja stabilnosti finansijskog sistema - rekla je guvernerka Jorgovanka Tabaković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stefa

27.07.2020 18:09

Hvala NBS.