VESIĆ DOKAZAO ĐILASOV LOPOVLUK

Autor: Republika

Vesti

14.10.2017

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Vesić, gradski menadžer, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, potvrdio je da su podaci Saveta za borbu korupcije (da je 2015. godine iz bilansa grada Beograda nestalo 500 miliona) netačni. Svoje tvrdnje potkrepio je rešenjima iz 2013. godine na kojima se jasno vidi potpis tadašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa.

RepublikaFoto: youtube.com/Dobro jutro - Sarapa i Dea
Vesić pokazao opipljive dokaze protiv Dragana Đilasa

- Đilas je kriv što je taj novac nestao iz bilansa. Ja ne kažem da je uradio bilo šta protivzakonito, pretpostavljam da je i Savet za borbu protiv korupcije imao dobru nameru, ali mi za to nismo odgovorni - rekao je Vesić gostujući u Jutarnjem program TV Pink.

 - Savet za borbu protiv korupcije objavio je jedan čudan izveštaj, u kojem je navedeno da je iz bilansa nestalo oko 500 miliona dinara potraživanja za neke dve firme u 2015. godini. To, naravno, nije tačno. Taj novac je nestao iz potraživanja rešenjem bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa - rekao je Vesić. 

- Mi profesionalno radimo i to nema nikakve veze nema sa današnjom vlašću. Reč je o firmama Solo ivest i Piva invest. A ti ugovori datiraju iz 2009, raskinuti su i nestali su iz bilansa - dodao je gradski menadžer. 

Foto: Republika.rs
Foto: Republika.rs
Foto: Republika.rs
Foto: Republika.rs
Foto: Republika.rs
Foto: Republika.rs

Osvrnuvši se na polemiku sa novinarkom Televizije N1 koja mu je na konferenciji za medije postavila pitanje o spornom izveštaju, Vesić je ocenio da način na koji izveštava ta televizija nema veze sa novinarstvom, već je deo političke kampanje. 

- Razgovarao sam o tome sa Aleksandrom Vučićem, koji mi je rekao da mirnije treba da odgovorim na takve provokacije. Naime, kada sam u odgovor na pitanje naveo da je dokument iz perioda kada je grad vodio Đilas, novinarka mi je rekla da "ostavim Dragana Đilasa na miru" - objasnio je Vesić i dodao  kako smatra da je vrlo neprofesionalno da novinarka na taj način brani bilo koga, pa i Dragana Đilasa, i optužuje sadašnju vlast za nešto što nije uradila. 

  - Privatna televizija ima pravo čak i da ima politički stav. Ali treba da bude jasno da je to ta politika napada na SNS, na toj televiziji gosti se rangiraju prema tome ko više mrzi Aleksandra Vučića, a sve u funkciji kampanje jedne stranke ili ličnosti, u ovom slučaju Dragana Đilasa - naveo je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio i da je N1 jedina televizija koja nije izveštavala o objektima koji je bespravno hteo da gradi ujak Aleksandra Šapića. 

S druge strane, gradski menadžer je istakao i rezultate akutuelne gradske uprave.

- Prihodi grada Beograda rastu, 200 miliona evra je veći budžet, prihodi od građevinskog zemljišta su na nivou planiranih... - napomenuo je Vesić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
caca

14.10.2017 10:45

Sami lopovi kojima je malo, pa zele jos, ali ne moze vise.

crvena sonja

14.10.2017 10:54

Sto je istina - istina je

cc

14.10.2017 10:54

Bolje je za Dilasa sto je odustao od kandidature, mnogo je tu prljavog vesa jos.

mara

14.10.2017 10:59

sve se da dokazati