NOVA RADNA MESTA: Vodeći svetski proizvođač čokolade dolazi u Srbiju, gradi fabriku u Novom Sadu!

Autor: Sputnjik, Republika

Vesti

03.03.2020

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodeći svetski proizvođač visokokvalitetne čokolade i kakao proizvoda, multinacionalna kompanija "Bari Kalebaut", čije je sedište u Švajcarskoj, stiže u Srbiju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stojan Kemera, generalni direktor ove kompanije za jugoistočnu Evropu, rekao je za B92 na Kopaonik biznis forumu da će kamen temeljac fabrike biti postavljen u četvrtak 5. marta.

Dodao je da očekuje da će gradnja trajati oko 12 meseci, što znači da bi trebalo da bude otvorena u prvom kvartalu iduće godine.

- Ovo će promeniti celokupnu sliku tog dela Novog Sada, jer će, pored fabrike, tu biti i Čokoladna akademija, naš razvojni centar na 2.000 kvadrata - rekao je Kemera.

Istakao je da će fabrika godišnje izvoziti robu u vrednosti 150 miliona evra, visina investicije u prvoj fazi je 50 miliona evra, a fabrika će zaposliti 100 ljudi.

- Fabrika će biti izvozno orijentisana, ali će biti i hab za sve domaće konditore i zanatlije - dodao je Kemera.

Ugovor o sredstvima podsticaja za investiciju ovog švajcarskog proizvođača čokolade i proizvoda od kakaoa potpisan je krajem septembra 2019. godine u Novom Sadu.

Fabrika će, kako je najavljeno, biti izgrađena na regionalnom putu M-7 prema Zrenjaninu.

Antoan de Sent Afrik, glavni izvršni direktor kompanije, naveo je ranije da će fabrika u Novom Sadu predstavljati regionalni centar, iz kog će "Bari Kalebaut" snabdevati čokoladom tržišta jugoistočne Evrope.

Planirano je da fabrika ima početni proizvodni kapacitet više od 50.000 tona godišnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading