Vučić čestitao Putinu Dan branilaca Otadžbine: Junačka dela naših predaka moramo zauvek da pamtimo

Autor: Tanjug

Vesti

22.02.2020

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas, povodom sutrašnjeg praznika Dana branilaca Otadžbine, čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. MIRKOVIĆ
Predsednik Vučić i predsednik Putin

Poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju,

- Čestitam Vam Dan branilaca Otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom" -naveo je Vučić i istakao da mu je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde.


On je podsetio da su Srbija i Rusija, u težnji da svet bude bolje mesto za buduća pokolenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobeda, gradeći tako i jake veze između dva bratska naroda.
 
RepublikaFoto: tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- To nas obavezuje da junačka dela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda - rekao je predsednik Srbije.


On je zahvalio predsedniku Putinu za čast koju je ukazao Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući ga da prisustvuje veličanstvenoj proslavi 75. godišnjice Dana pobede nad fašizmom 9. maja u Moskvi.

- Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dveju zemalja koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Rusija uvek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
ana

22.02.2020 18:03

Jos jedna potvrda odlicnih relacija izmedju nasih drzava... Cestitke braci Rusima.

Maja

22.02.2020 18:06

Heroje i herojske dane treba pamtiti, pridružujemo se čestitkama.

petra

22.02.2020 18:07

Našim dragim prijateljima u Rusiji i predsedniku Putinu čestitamo ovaj važan dan, Dan branilaca Otadžbine.

Milan

22.02.2020 18:41

Dan branilaca Otadžbine je dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom.