Lokali u Knezu vrede najviše u regionu

Autor:

Vesti

19.11.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslovni prostor u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu jedan je od najskupljih na svetu za rentiranje i nalazi se na 36. poziciji liste najvrednijih šoping-ulica na svetu. Naime, prema procenama kompanije "Kušman i Vejkfild", prosečna cena kirije u glavnoj beogradskoj pešačkoj zoni je oko 1.080 evra po kvadratu godišnje, odnosno 90 evra mesečno.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

U regionu je, u odnosu na našu prestonicu, jedino skuplje iznajmiti lokal u Vaci ulici u Mađarskoj, gde jedan kvadratni metar godišnje košta 1.800 evra. Stručnjaci za Srpski telegraf objašnjavaju da je cena rentiranja poslovnog prostora u srcu Beograda sasvim realna s obzirom na to da nam dolazi sve više stranih turista, a istovremeno to dokazuje i da kao ekonomija sve više napredujemo.

Ekonomista Mlađen Kovačević kaže za Srpski telegraf da, ko jednom zakupi lokal na jednoj od najatraktivnijih ulica u zemlji, ne odustaje lako od tog objekta jer mu se poslovanje višestruko isplati, bez obzira na pozamašnu cenu rente.

1.080 evra godišnje košta zakup kvadrata u Knezu

- Cene kafe, pića, garderobe uglavnom su u Knez Mihailovoj visoke, što je u skladu sa ekskluzivnom lokacijom. Sve je više turista, ogroman broj stranaca koji rado dolaze u Beograd, a oni ne propuštaju priliku da prošetaju ulicom koja ih vodi do Kalemegdana. I, naravno, oni će usput sesti da popiju kafu, piće, da ručaju dok opušteno sabiraju utiske, pazariće i firmiranu garderobu u trgovinskim radnjama... Svakako, jedan deo naših ljudi uživa da sedne u kafićima u popularnoj pešačkoj zoni, kao i da šopinguje, što oslikava ekonomsku situaciju u Srbiji - naveo je stručnjak.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

MALINOVIĆ, STRUČNJAK ZA NEKRETNINE: Kirija je savim realna jer je to najbolja lokacija u zemlji, ekstrazona

U regionu je, u odnosu na našu prestonicu, jedino skuplje iznajmiti lokal u Vaci ulici u Mađarskoj, gde jedan kvadratni metar godišnje košta 1.800 evra

Nedeljko Malinović, stručnjak za nekretnine, tvrdi da je kirija od 90 evra po kvadratu mesečno sasvim realna, kada se uzme u obzir ekskluzivitet lokacije za metropolu poput srpske prestonice.

EKONOMISTA KOVAČEVIĆ: Bez obzira na pozamašnu cenu rente, poslovanje se višestruko isplati

MOŽE DA SE ZARADI

- To je potpuno pristupačna cena rentiranja jer su ti lokali izuzetno atraktivni, a proizvodi koji se tu prodaju mogu da podnesu cenu iznajmljivanja. Lokal od 100 kvadrata je oko 10.000 evra, što zakupcima, u odnosu na prihod koji ostvaruju, nije strašno. Ima tu lokala koji su se izdavali i po ceni od 27.000 evra ili oko 35.000 evra za lokale od 300 kvadrata. To je najbolja lokacija u zemlji, ekstrazona - ističe on.

Foto: Srpski telegraf

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading