JEDNO POJEFTINI, DRUGO POSKUPI! Pijačna računica za avgust: Cene kupusa skočile, a evo šta je sa paradajzom!

Autor: agromedia.rs

Vesti

16.08.2019

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove nedelje na pijacama u Beogradu beleži se pad cena krastavca salatara, ali i nešto blaži pad cene paradajza koja je u poslednje vreme bila gotovo šokantna. Jeftinija je i ljuta paprika, ali je zato pasulj poskupeo, kao i peršun.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nastavljen je trend slabe ponude povrtarskih kultura na kvantašu u Beogradu. Pad cena evidentiran je kod blitve, boranije žute i šarene, krastavca salatara, paradajza, patlidžana i paprike. Za razliku od njih skuplji su bili brokoli, karfiol i rotkvica.

Što se povrća na pijaci Skadrlija u Beogradu tiče, jeftiniji su bili celer, ljuta paprika, spanać i tikvica, dok je skuplji bio kupus. Uz dobru ponudu stabilizovala se cena paprike, kao najzastupljenije povrtarske kulture na pijačnim tezgama u Pirotu. Bolja ponuda paradajza uslovila je blagi pad cene.

Ponuda i prodaja povrća na zelenoj pijaci u Loznici nije se menjala kao ni cene povrtarskih proizvoda. Nije bilo značajnije promene u obimu ponude povrća ni na zelenoj pijaci u Vranju. Cene su uglavnom mirovale.

Na zelenoj pijaci u Leskovcu su jeftiniji bili krastavac salatar, cvekla, krompir, lubenica, crni luk, beli luk, paprika babura, paprika šilja, paprika ljuta, paradajz, pasulj šareni i patlidžan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading