Siniša Mali: Uspešna konsolidacija javnih finansija i investicioni plan vode Srbiju kvalitetnijim uslovima za život

Autor: Republika

Vesti

11.08.2019

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali izjavio je da će zahvaljujući uspešnoj konsolidaciji javnih finansija i investivionom planu, koji je predstavio Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Srbija biti razvijena zemlja sa kvalitetnim uslovima za život i dodao da ona za pet godina neće biti ista kao danas.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Siniša Mali

- Zahvaljujući uspešnoj konsolidaciji javnih finansija, stvorili smo zdravu osnovu da u narednih nekoliko godina potpuno promenimo lice Srbije. Kada su vam finansije stabilne, počinjete da razmišljate o daljem rastu i razvoju zemlje, i to je upravo ono sto sada radimo - rekao je Mali.

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je predstavio investicioni plan koji će od Srbije napraviti ono čemu težimo decenijama unazad - razvijenu zemlju sa kvalitetnim uslovima za život. Već uveliko gradimo nove puteve, a sa time ce se nastaviti i dalje, jer želimo na pravi način da povežemo Srbiju sa drugim zemljama u regionu i Evropi. Investicioni plan podrazumeva i izgradnju primarne i sekundadne kanalizacione mreže, sa fabrikama za prečišćavanje otpadnih voda, i to ne samo u Beogradu, već u celoj Srbiji - rekao je ministar finansija.

- U planu je i digitalna infrastruktura, zatim stanovi za mlade bračne parove, ulaganja u energetsku infrastrukturu i turizam, poljoprivredu i preduzetnistvo. To su sve oblasti koje su važne za kvalitet života naših građana i za dalji razvoj zemlje. Srbija za pet godina neće biti ista kao Srbija danas - dodao je Mali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Lina

11.08.2019 18:48

Bolje sutra za svu nasu decu.

TORES

11.08.2019 19:34

Sjajne vesti.

SlobodanBG

11.08.2019 23:02

Vucic radi na tome da nam bude sve bolje i bolje!

bunar

12.08.2019 05:00

Stizu na naplatu sve reforme. Osetice se i po vecim platama i kvalitetnijim zivotom.