(FOTO, VIDEO) Ekskluzivno! Srpski telegraf prvi ušao u najveći zabavni park u Srbiji: Za let sa litice treba imati jak želudac

Vesti

02.11.2018

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojim na strmoj litici, visoko na planini. Gledam u nebo jer dole ne smem. Kolena mi klecaju, dlanovi se znoje, ali širim ruke i počinjem da letim.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Zabavni park Star lend

Ovo je samo jedno u nizu neverovatnih iskustava koje su reporteri Srpskog telegrafa doživeli na najsavremenijim virtuelnim mašinama u najvećem zabavnom parku Srbije - Star lendu.

Park se otvara 29. novembra i delo je kineskog investitora koji je u njega uložio oko tri miliona evra. Prostire se na 5.200 kvadrata u halama 7, 8 i 9 Beogradskog sajma. Svaka od njih namenjena je tačno određenom uzrastu: Hala 7 je za starije tinejdžere i odrasle, Hala 8 za mlađe tinejdžere, dok je Hala 9 pretvorena u mali Diznilend - nestvaran i bajkovit svet za najmlađe posetioce.

 

 

- Park je urađen po evropskim standardima, sva oprema uvezena je iz inostranstva, a izvođači su bile srpske firme. U Hali 8 nalaziće se centralna kasa i tu će posetioci dobijati kartice na koje će uplaćivati onoliko novca koliko žele. Svaka mašina ima čitač na koji se kartica prisloni i tako će svako kontrolisati sumu koju želi da potroši - objašnjava direktorka Star lenda Marina Nikčević.

Ona je ekipu Srpskog telegrafa juče ekskluzivno sprovela kroz zabavni park koji se i dalje punom parom sređuje pred zvanično otvaranje. A evo šta vas sve tamo očekuje od 29. novembra.

 

Rotiranje u autu

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Ovo je automobil za mlađe tinejdžere. Rotira se u prostoru, i to dovoljno brzo da čak i onima koji su malo stariji srce počne brže da kuca.

Betmen automobil

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Neverovatna virtuelna mašina pružiće vam osećaj kao da zaista vozite ovo čudo od automobila. Ići ćete velikom brzinom, osetićete kad uđete čak i u najmanju krivinu, a usput ćete morati da savladate i brojne prepreke.

Pucačina uživo

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

E, ovo je nešto što nije virtuelno. Moraćete stvarno da uzmete pušku u ruke i da dobro naciljate ka velikom ekranu na kojem će svaki čas iskakati vaši neprijatelji. Osećaj pucanja toliko je stvaran da u tim trenucima ne čujete ništa oko sebe.

 

Rolerkoster

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Ko ima dobar želudac i hrabar je, ovo mora da proba. Kad sednete u vozilo i stavite naočare, odjednom ste u rolerkosteru koji vas ogromnom brzinom okreće od neba ka tlu. Mi smo morali više puta da zažmurimo jer je osećaj toliko stvaran da je vožnju teško izdržati sa stalno otvorenim očima.

 

Borba sa čudovištima

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Zvuči vam detinjasto? Nije uopšte tako. Čim se vežete i stavite virtuelne naočare, ulazite u svet igrice gde letite između ruševina i borite se sa raznoraznim nemanima. Ovu spravu naša ekipa ocenila je čistom desetkom

 

Let sa planine

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Ovo definitivno nije igra za one koji se plaše visine. Odjednom ćete se naći na litici strme stene i leteti između visokih planina. Mi nismo preživeli

 

 

Bajka za decu

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Za Halu 9 bez preterivanja se može reći da je Diznilend u malom. Vozić, konjići, tobogani, veštačka plaža sa kvarcnim peskom, igrice za vežbanje motorike kod mališana samo su neki od spektakularnih atrakcija za najmlađe. Roditelji, ne brinite. Vi ćete moći u kafić dok vaspitači i animatori budu brinuli o vašoj deci

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading