Tragedija: Umro kum Arkana i Cece

Autor: Republika

Vesti

25.10.2018

16:23 >> 16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borislav Pelević, srpski političar, kum Željka i Svetlane Cece Ražnatović preminuo je u 61. godini života.

Pelević je rođen je 22. novembra 1956. u Orahovcu, na Kosovu. Završio je gimnaziju u Peći, a Ekonomski fakultet u Beogradu, na kojem je magistrirao 1993. godine. Zvanje profesora za borilačke sportove stekao je na Fakultetu za fizičku kulturu u Parizu. U Beogradu je, takođe, diplomirao na Institutu za sport i fizičku kulturu. Uža specijalnost mu je kik boks.


Radio je u spoljnotrgovinskom preduzeću "Ineks Intereksport" u Beogradu kao šef sektora za unutrašnju trgovinu, a potom kao direktor "Sportinvesta", preduzeća za spoljnu i unutrašnju trgovinu i izdavaštvo.

Pelević je jedan od osnivača SSJ čiji je predsednik Željko Ražnatović Arkan ubijen 15. januara 2000. u Beogradu. Pelević je od osnivanja SSJ u novembru 1993. bio predsednik Izvršnog odbora i portparol.

 

Nakon Arkanovog ubistva formirano je Predsedništvo na čijem je čelu Pelević, koji od tada rukovodi partijom.

 

Ratovao je u Hrvatskoj i BiH iz kojih je izašao kao "general" Arkanovih "Tigrova". U jednoj od akcija na planini Velebit u Hrvatskoj je ranjen. Dva puta je biran za republičkog poslanika, prvi put 1992. a drugi 2000.

 

Dva puta bio kandidat SSJ na izborima za predsednika Srbije, prvi put u septembru 2002. kada je zauzeo peto mesto i drugi put u decembru te godine kada je zauzeo treće mesto. Predsednik je Kik boks saveza Jugoslavije, član Predsedništva Jugoslovenskog olimpijskog komiteta i potpredsednik Svetske federacije za kik boks.

Govori francuski i engleski, oženjen je Marijanom i ima kćerke Nataliju i Angelinu i sinove Vladimira i Luku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Billy the pljutz

26.10.2018 13:29

...ljudina...