OVO NISTE ZNALI O LEGIJI, GIŠKI, BOJOVIĆU: Majke najpoznatijih mafijaša otkrile njihove najveće TAJNE!

Autor: Republika

Hronika

26.09.2018

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kriminalci sa beogradskog asfalta devedesetih godina predstavljali su strah i trepet, radilo se o uglavnom mladim momcima koji su gospodarili gradom - jedini zakoni koje su poštovali, bili su njihovi.

Milorad Ulemek Legija

"Opasni momci" bili su fatalni za dame, mrkim pogledima i krvavim pesnicama zavodili su red. Brutalni, surovi, kamenog srca - važili su za kriminalce kojima ništa nije sveto...

Iako su ubijali, krali, pljačkali, imali su žene koje su iz bezuslovno volele - majke.

Šta su majke najvećih srpskih mafijaša devedesetih godina mislile o svojim sinovima kriminalcima, njihovim "poslovima", idelima kojima su težili, a koji su samo njima bili poznati pročitajte u nastavku.

MAJKA ĐORĐA BOŽOVIĆA GIŠKE - MILENA BOŽOVIĆ 

Đorđe Božović Giška proglašen je za državnog neprijatelja, tvrdila je njegova majka Milena i najbolji prijatelj Jovan Otašević, zato što je na mitingu opozicije 9. marta 1991. godine na beogradske ulice izveo 2.000 momaka "kako bi se pobunio protiv režima Slobodana Miloševića". Milena je otkrila da joj ne dolazi niko od onih sa kojima je Đorđe bio blizak. Da su joj sva obeležja Giškina sa ratišta maltene oteli.

Jedino što je majci ostalo od pokojnog sina jesu uspomene i dva ćebeta u kojima su ga doneli i krvave zastave s kojom su ga pokrili kada su joj ga doneli mrtvog. I Sveto pismo, njegovo. Kao i 300, 400 pisama koje joj je slao.

- I prvi put je dopao u miliciju zato što je drugima pomagao. Vraćao se s društvom iz nekog restorana u blizini Kalemegdana. Prolaze i čuju kako neko zapomaže. A tamo u šetnju muškarac i žena. Ona noseća. Spopali ih manijaci, njih dvojica. Jedan uhvatio muža i drži ga, drugi napada na ženu. E bede, mučenica već u sedmom mesecu.

- I moj Đorđe dotrči s dnigovima, uhvate ovu dvojicu i izudaraju ih. Kad, eto i milicije. Ovi što su dobili batine pobegnu, a miliconer počne da viče na Đorđa i njegove drugove. Kao, otkud njima pravo da isteruju pravdu, da bilo koga tuku. I preda ih sudiji za prekršaje zbog remećenja javnog reda. On štitio nejake, a ovi njemu sude. Hoću da vam kažem da su mu se sve nepravedne stvari događale. I onda je počeo da beži, da radi po svome. A bio je nekako borben od malih nogu, nepravdu nije trpeo... - ispričala je ona.

Foto: youtube.com/AlLu Co.
Ljuba Zemunac

MAJKA LJUBE ZEMUNCA - ROSA ĆURČIĆ

Jedan od najčuvenijih beogradskih "žestokih momaka" Ljubomir Magaš poznatiji kao Ljuba Zemunac bio je preke naravi i izuzetne fizičke snage. O njemu su ispričane mboge priče. Važio je za najvećeg mangupa Jugoslovenskog asfalta. Bio je poznat i kao bokser u "Radničkom" iz Beograda.

Njegova majka Rosa je ispričala kako se osećala kada je čula priče nakon Ljubine smrti, šta je znala i nije o njegovim poslovima.

- Na svakom njegovom suđenju sam bila. Imao je tri suđenja u životu i to uvek za silovanje. A to mu je policija namestila. Ja ne tvrdim da nije imao loših strana. Ja jedina znam sve o njemu.

Svojevremeno je novinarima govorila da je zbog Ljube često bila u "neprijatnim situacijama."

- Ja sam ponekad bila u neprijatnim situacijama. Ljuba je bio normalne visine, ali je imao jak vrat i stravično jake mišiće. Kud god se ja pojavim, ovako sitna, a on grdosija pored mene, ljudi ne mogu da veruju. Umeo je to da koristi i pravi viceve. Znate, drugačije se gleda kad majka dođe u posetu u zatvor, drugačije kad je otac.

- Bio je u Mitrovici, ja odem u posetu. Sednemo mi i razgovaramo, kad vidim ja da jedan milicioner ne skida pogled s mene. Pitam Ljubu sto me onaj tako gleda, a on kaže: "Znaš, Roso, ovde se svi brane s bratom ili ocem, a ja sam im rekao dobro, dobro, izgorite vi meni ruku, ali će vam moja Rosa izgoreti Mitrovicu!"

MAJKA MILORADA ULEMEKA LEGIJE - NATALIJA ULEMEK 

Da majčinsku ljubav prema sinu ništa ne može da poljulja možda najbolje govori slučaj Natalije Ulemek, majke Milorada Ulemaka Legije. Ona je, nakon izricanja presude za atentat na premijera Đinđića, izjavila:

- Moj sin je nepravedno osuđen, ali vreme će pokazati ko stoji iza atentata. On je žrtveno jagnje i neka se vesele njegovi neprijatelji, neka im to bude najveća radost u životu. Da je nekog ubio, ne bi se predavao. Nigde u svetu ne bi mogao da živi s tim da njegovi ratni drugovi trunu u zatvoru, a on da bude slobodan.

Uz to, svojevremeno je izjavila i sledeće:

- Niko ne reče šta je radio na Kosovu i Metohiji dok je branio srpski narod, Pećku patrijaršiju i manastir Dečane. Mnogi sveštenici se mole sada za njega, a moga sina čuvaju sveci i Gospod Bog. Jedan takav čovek koji je branio svoj narod ne može biti zločinac. Iskoristili su ga oni koje je doveo na vlast 5. oktobra. Žao mi je što sam ga tako vaspitala, trebalo je da ga odgajam kao što su to radili roditelji ovih što su sada na vlasti. Moj sin je heroj. Mnogi mi na ulici prilaze i čestitaju, govoreći mi da sam majka velikog srpskog heroja.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Kristijan Golubović

MAJKA KRISTIJANA GOLUBOVIĆA - MILANKA GOLUBOVIĆ 

Milanka Golubović, majka Aleksandra Kristijana Golubovića, još jedna je "požrtvovana majka" koja bi sve uradila za sina.

On je zajedno sa Kristijanom privedena i zadržana u pritvoru 2010. godine. Sumnjičila se da je sa sinom i još nekoliko članova grupe učestvovala u dilovanju droge, što je ona negirala pred istražnim sudijom. Milanka, uprkos sinovljevom podebelom dosijeu, do sada nikada nije hapšena i privođena, a kako upućeni tvrde, sve što joj se događa teško joj je palo. U Milankinom stanu pronađeni su droga i vaga za razmeravanje.

Prema rečima Golubovićevog prijatelja, loš odnos s majkom Milankom odveo ga je u kriminal.

- Otac mu je bio u zatvoru zbog teške pljačke koja je završena ubistvom, majka je kao stjuardesa stalno bila na putu, pa je živeo s babom, koja ga je odgajala. Očigledno je bio veoma vezan za mamu i patio je zbog udaljenosti. Da bi se izborio za njenu ljubav i naklonost, počeo je da se dokazuje pred lokalnim starijim kriminalcima sa Zvezdare, koji su ga koristili, tražili od njega da nekog prebije, opljačka. On nije znao za pojam "dome, slatki dome", samo za ulicu.

- Nije imao nikog da ga usmeri na pravi put, na ulici je tražio uzore, uvažavanje, podršku, vrlo brzo je ušao u krimi-svet. Milanka je podržavala takvo njegovo ponašanje, a kasnije je postala glavni mozak svih kriminalnih poslova, pa me nije začudilo što je uhapšena s njim 2010. godine zbog dilovanja droge - rekao je svojevremeno Kristijanov školski drug.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

MAJKA LUKE I NIKOLE BOJOVIĆA - ANĐELKA BOJOVIĆ 

Jedna od majki koja je imala sina mafijaša je i poznata slikarka Anđelka Bojović (66), majka Luke i pokojnog Nikole Bojovića.

Ona je uhapšena u Nikšiću sa Matijom Bojovićem, zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića kao osvetu za smrt svog sina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading