KO ĆE BITI PRVI STANOVNICI PANČEVAČKOG ALKATRAZA?!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

02.10.2018

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi kazneno-popravni zavod (KPZ) u Pančevu, čiji je kapacitet 500 osuđenika, otvoren je u ponedeljak. U potpunosti će biti funkcionalan do kraja godine. Još od početka zidanja zatvora spekuliše se o tome ko će biti prvi zatvorenici i licitira se imenima poznatih osuđenika.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Ceo kompleks novog KPZ pokriven je sa više stotina kamera za nadzor, a sastoji se od 10 zgrada - dve za smeštaj osuđenika, kuhinje, upravne zgrade, prijavnice, zgrade za posete i tehničkih prostorija, a prostire se na površini od 24.000 kvadrata.

Ima ukupno 312 soba, medicinski blok, veliku sportsku salu, otvorene sportske terene, posebne teretane za zatvorenike i stražare, učionice i radionice. Zgrade za porodične posete i za izdržavanje kazni osoba s posebnim potrebama izdvojene su od glavnog zdanja.

- Odgovor na pitanje o njegovoj modernosti leži u tome što je građen u skladu sa standardima evropskih zatvorskih pravila, a ta pravila su jasna kada su u pitanju uslovi za život zatvorenika. Ne može da se pravi novi zatvor po standardima iz srednjeg veka - kaže izvor Telegrafa.

Što se drugog dela tiče, o "poznatim osuđenicima", koji bi mogli biti preseljeni u novootvoreni zatvor, odgovor je i tu jasan:

- Tamo idu ljudi sa godinu dana kazne, niko poznat, mi selimo stari zatvor, ovo nije nova Padinska skela, pa da dobije nove stanare. Onaj ko služi godinu dana tamo, biće premešten ovde. Ovo su sve sitne kazne. Posebno odeljenje za organizovani kriminal po zatvoru može da bude samo Zabeli - objašnjava izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading