NIJE ZBOG NEPOTIZMA! Ministar smenio direktora škole u Novom Pazaru

Autor: Republika

Vesti

21.09.2018

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnov smene su ipak "utvrđene povrede Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja", a nepotizam kako se ranije spekulisalo

Novi Pazar

Ministar prosvete Mladen Šarčević razrešio je direktora Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Novom Pazaru Zenuna Mučića zbog nezakonitosti u radu, a ne nepotizma, kako se ranije spekulisalo, objavio je danas Radio Sto plus.

Kako je rečeno u Ministarstvu, tačno je da je prosvetna inspekcija u školu upućena na inicijativu Agencije za borbu protiv korupcije, ali da su osnov smene bile "utvrđene povrede Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja", a ne Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.


U odgovoru dostavljenom Radiju Sto plus se ne navodi koje nezakonitosti u radu škole je prosvetna inspekcija otkrila.

"Kandidat za vršioca dužnosti direktora škole je profesorka fizike Rafeta Emrović. Ministarstvo prosvete očekuje prijem dokumentacije kako bi ona bila imenovana", dodaje se u odgovoru agencijama

Kako Sto plus nezvanično saznaje, Rafeta Emrović je svastika smenjenog direktora Mučića.


Nakon dvodnevne obustave u znak podrške smenjenom direktoru, nastava u O.Š. "Vuk Karadžić" danas je nastavljena.

Podršku Mučiću prethodnih dana pružili su radnici škole, učenici i njihovi roditelji, aktiv direktora novopazarskih škola i Bošnjačko nacionalno vijeće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading