SKANDAL U SMEDEREVU: Smenjena direktorka vrtića zbog NASILJA nad detetom!

Autor: podunavlje.info

Hronika

16.09.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević razrešio je dužnosti direktorku Predškolske ustanove "Naša radost" u Smederevu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Šarčević je razrešio i Upravni odbor te Ustanove zbog nepostupanja u slučaju nasilja vaspitača nad detetom. Postavljen je novi vršilac dužnosti direktora i imenovani članovi privremenog Upravnog odbora Ustanove.

Rešenje o razrešenju doneto je nakon inspekcijskog nadzora nad radom Ustanove i utvrđivanja navoda iz dopisa roditelja, koji su se žalili da posle prijavljenog nasilja vaspitača nad njihovim detetom nisu bili zadovoljni postupanjem direktorke i Upravnog odbora, sprovedenim disciplinskim postupkom i utvrđivanjem odgovornosti zaposlene.

Roditelji su ceo slučaj prijavili najpre Zaštitniku građana, a posle i Republičkoj prosvetnoj inspekciji.

Zaštitnik građana je postupajući po toj pritužbi utvrdio da je "predškolska ustanova 'Naša radost' iz Smedereva načinila propuste u radu i povredila prava deteta V. M. na zaštitu od nasilja u ustanovi".

Po sprovedenom postupku, Zaštitnik građana je ustanovi uputio preporuke.

Po prijavi roditelja postupali su prosvetni savetnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zatim prosvetna inspekcija Gradske uprave Smederevo i na kraju Republički prosvetni inspektori.

Kako navodi portal podunavlje.info, ministar je uveo privremene mere u vrtić u skladu sa svojim ovlašćenjima, zbog utvrđenih propusta u postupanju koji su doveli i do zastarevanja disciplinske odgovornosti zaposlene.

Do prestanka privremenih mera, odnosno izbora direktora, za vršioca dužnosti direktora postavljena je Svetlana Marković, vaspitač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading