NEUSTRAŠIVI: Veterani izvodili padobranske skokove

Autor: Tanjug

Vesti

12.09.2018

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sportskom aerodromu "Lisičji Jarak" i niškom vojnom aerodromu "Narednik pilot Mihailo Petrović" proteklih dana održana je manifestacija "Padobranski skok veterana“.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Bez straha: Veterani padobranom skočili sa visina od 1.000, 1.500 i 3.000 metara

- Više od 30 veterana padobranaca prvo je na sportskom aerodromu "Lisičji jarak" izvelo padobransku obuku, prvi padobranski skok i tandem padobranske skokove, a potom su na vojnom aerodromu u Nišu realizovali stotinjak padobranskih skokova padobranima tipa "Krilo" sa visina od 1.000, 1.500 i 3.000 metara - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Manifestaciju je organizovao Padobranski klub "Arhistratig“, a podržalo Ministarstvo odbrane, navodi se u saopštenju Ministarstva.

 
RepublikaFoto: mod.gov.rs

Pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović zadovoljan je realizovanim aktivnostima koje imaju osnovni cilj da padobrance veterane, koji nisu skakali od kraja odsluženja vojnog roka, vrate u padobranski sport.

- Projektom se promovišu veterani, vrednosti duha patriotizma, vojničke i ratničke časti, neguju se i razvijaju tradicije - rekao je Kuzmanović i zahvalio Ministarstvu odbrane što je prepoznalo dobru stranu ovog projekta i omogućilo da padobranci posle više desetina godina od odsluženja vojnog roka ponovo skaču padobranom iz aviona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading