(VIDEO) UŽAS U VLADIČINOM HANU: U cveću pronašla NAJOTROVNIJU ZMIJU

Autor: Republika

Vesti

28.07.2018

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gospođa Nikolić iz Beogradske ulice u Vladičinom Hanu, među cvećem na terasi svoje porodične kuće našla najotrovniju zmiju Evrope.

RepublikaFoto: facebook.com/vladica stankovic
Užas u Vladičinom Hanu

Gospođa Nikolić je u petak krenula da zaliva cveće na terasi na spratu svoje porodične kuće i zapanjila se kada je u poslednjoj saksiji otkrila zmiju.

Odmah je alarmirala Udruženje za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana.

Predsednik udruženja Vladica Stanković je na licu mesta ustanovio da se radi o poskoku, dužine oko 60 centimetara.

Iako se domaćinstvo Nikolića nalazi u sred naseljenog područja u Vladičinom Hanu, Stanković kaže da je sličan primerak otrovnice pronađen i pretprošle godine u ovom naselju.

Ni on niti članovi porodice nisu mogli sa sigurnošću da kažu otkud zmija otrovnica u gusto naseljenom gradskom području, na spratu porodične kuće. Slučaj je uznemirio i Nikoliće, ali i komšije, jer je u okolini mnogo kuća sa decom, a u blizini je i Osnovna škola "Branko Radičević“.

Poskok je naša najotrovnija zmija, prosečno je dug između 50 i 70 centimetara,a karakteriše ga tamno braon ili crna cik-cak pruga koja se proteže celom dužinom leđa. Ujed poskoka je često smrtonosan, a kod starijih osoba i dece, smrt je gotovo zagarantovana u slučaju nepravovremeno pružene pomoći.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading