BEZ DŽEMPERA NE KREĆITE NA MORE: Da se smrzneš na letovanju - u Grčkoj 20, a u Crnoj Gori 21 stepen!

Autor:

Vesti

25.06.2018

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za turiste! Srbi koji kreću na letovanje put Crne Gore, Hrvatske i Grčke narednih nekoliko dana mogu da zaborave na brčkanje u toploj vodi, a umesto kupaćih kostima potrebniji će im biti kišobrani i kabanice.

Turistima u Grčkoj hladno za kupanje

HLADNI TALAS

Naime, ove tri zemlje zahvatio je hladni talas i nevreme, pa se apeluje na turiste koji su već uplatili aranžmane da pripreme topliju garderobu. Snažan ciklon koji se nadvio nad Grčkom napravio je pravi potop u ovoj zemlji i oborio živu u termometru.

Najhladnije, svega 20 stepeni je na severu Grčke, gde tradicionalno i letuje najveći broj Srba, a tu će prema prognozama biti i najobilnije padavine.

- Naročito kritično će biti u utorak i sredu, i to u Olimpskoj regiji, gde Srbi uglavnom i letuju. U ostalim delovima Grčke će biti nešto bolje vreme, ali oblačno i toplije, oko 28 stepeni, što i dalje nisu temperature koje očekujemo kada odemo na letovanje - kaže meteorolog Đorđe Đurić i dodaje da će do kraja nedelje biti toplije, ali opet nedovoljno toplo za ovo doba godine.

Ništa bolje se neće provesti ni oni koji letuju na Jadranskom moru. I u Crnoj Gori biće hladno za kupanje jer je za večeras najavljena bura, koja će doneti osveženje i padavine, pa temperatura neće preći 21. podelak. Prema Đurićevim rečima, tek od četvrtka stiže razvedravanje, ali temperature ni narednih dana neće priličiti letnjim i neće preći 30 stepeni.

OLUJNA BURA U ISTRI

Kako javljaju hrvatski mediji, olujna bura je poslednjih dana već snizila temperature Jadranskog mora u Lijepoj njihovoj, ali i vazduha, pa ona ne prelazi 24. podelak. A prema najavama, najintenzivniji naleti bure biće danas i sutra posebno u Istri, pa će od četvrtka početi sa postepenim slabljenjem. Ipak, veći deo nedelje biće hladniji od proseka, maksimalno između 24 i 27 stepeni. Leto na Hrvatskom primorju temperaturno se vraća tek za dane vikenda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading