PRONAĐENI OSTACI FEKALIJA: Oprezno pri kupovini kupaćih kostima!

Autor:

Vesti

21.06.2018

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez obzira na to da li su se prodavali u skupim ili jeftinim radnjama, na kostimima za kupanje su pronašli ostatke fekalija, viruse i gljivice

RepublikaFoto: pixabay.com
Oprezno!

Sezona kupanja u moru i bazenima upravo počinje, pa je u jeku kupovina kupaćeg kostima.

Naravno da pre kupovine želite da ga isprobate, da vidite kako vam stoji i da li model i boja odgovaraju građi vašeg tela. Međutim, proba u prodavnici može biti prilično opasna po zdravlje i o tome treba veoma voditi računa.

Naime, plastična zaštita koja se nalazi u donjem delu kupaćeg kostima (na sredini gaćica) trebalo bi da predstavlja zaštitu od telesnih tečnosti i mikroba, ali se pokazalo da je upravo ona neverovatan izvor zaraze - tvrde naučnici.

Na skoro svim isprobanim uzorcima pronađeni su tragovi kože, fekalija i bakterija koje pospešuju nastanak vaginalnih gljivica, a samim tim i ozbiljnih infekcija, a najviše virusa i bakterija nađeno je na kupaćim kostimima i donjem vešu. Sve to se dešava zbog toga što žene najčešće skidaju gaćice da bi videle kako im kupaći prijanja uz kožu.

Da bi se izbegla zaraza, veoma važno je naglasiti da se donji delovi kupaćih kostima NIKADA ne isprobavaju na golu kožu, već isključivo preko gaćica. Jer ko zna ko ga je i kako isprobavao pre vas...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading