ČUDO NA BANJICI: Tezga od zlata - iz inata!

Autor: novosti.rs

Vesti

09.06.2018

04:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena tezga broj 333 na Banjičkoj pijaci u Crnotravskoj ulici, za koju je budući zakupac, na javnoj licitaciji odrešio kesu i ponudio vrtoglavu sumu od 570.000 dinara, u četvrtak je bila prazna.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Prodavci na banjičkoj pijaci jedva čekaju da vide ko je uzeo "Zlatnu tezgu"

Prodajno mesto za koje je plaćeno pola miliona dinara nalazi se u pretposlednjem pijačnom redu, koji nije na takozvanom udaru kupaca. Nalazi se u delu u kojem se prodaje garderoba, u blizini jednog od izlaza sa tržnice.

Prodavci sa okolnih tezgi od juče izvode računicu, ali proračuni im se nikako ne uklapaju. Ne mogu da shvate da je neko platio pola miliona za tezgu koja je u zadnjem delu pijace, a za koju pritom mora još i da se plaća dodatni mesečni zakup u iznosu od skoro 13.000 dinara.

- To je samo čist inat koji je proradio u čoveku. Na licitaciji se nadmetalo pet osoba, od kojih je samo jedna bila nama nepoznata, a koja je ponudila upravo tu sumu - priča jedan od trgovaca sa banjičke pijace, učesnik licitacije. - Odmah po početku licitacije počeo je da diže duplo više od naših ponuda i tako je stigao do vrtoglave sume. Sada svi jedva čekamo da vidimo ko će se pojaviti i šta će prodavati.

Prodavci smatraju da je inat kod budućeg zakupca, u čije ime je druga osoba licitirala, proradio samo da bi kolegama uskratio mogućnost da prošire svoj posao.

- Dolaze ljudi da vide tu tezgu, pa da je cela od zlata manje bi vredela. Ali kad su već došli na pijacu onda svrate pa kupe šta im treba. Skoro nije bila tako velika gužva od ranih jutarnjih časova - objašnjava baka Milica, koja godinama prodaje zeleniš na Banjici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading