HEROJI SA KOŠARA pomažu teško bolesnog saborca

Autor: M. M. L.

Vesti

14.05.2018

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živko Popov (39) iz Bačkog Gradišta, otac četvoro dece, teško je povređen kada je 1999. godine branio Srbiju na Košarama, a danas nema ni za lekove!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Živko Popov sa porodicom

Zaboravljeni junak sa ratišta doživeo je infarkt pre mesec dana, kada mu je oštećeno 70 odsto srca. Članovi njegove porodice mole za pomoć jer Popova samo lekovi koštaju 8.000 dinara mesečno, a ostali su bez redovnih primanja otkako je pao u postelju.

Saborci sa Košara udružili su se da pomognu bolesnom drugu, a nakon pisanja Srpskog telegrafa oglasio se i predsednik opštine. Šestočlanoj porodici u ovim trenucima svaka pomoć je dobrodošla.

- Predsednik opštine je rekao da će pomoći za sve što treba. Obezbediće mi lekove i pomoć u vidu hrane i garderobe - kaže Popov za Srpski telegraf dodajući da je posle teksta u našem listu bilo i nešto uplata od građana. 

Podsetimo, Popov je na Košarama 11. maja 1999. zadobio teške povrede kada je ranjen u glavu i ruku, a posle rata lečen je i na neuropsihijatriji zbog posledica stresa. Danas je otac četvoro dece, koje je izdržavao radeći najteže fizičke poslove sve do 28. marta, kada je doživeo srčani udar.

- Ugradili su mi dva stenta, a potrebno je da mi ugrade još dva 12. juna. Potpuno sam onesposobljen za rad, lekari su mi zabranili i bicikl da vozim, a kamoli da obavljam teške fizičke poslove koje sam do sada radio. Obraćao sam se socijalnoj službi za pomoć oko nabavke lekova, ali odbili su me. Rekli su da to nije njihova oblast - priča Popov. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mm

28.04.2019 14:38

Socijalno kaže da nije to njihova oblast da pomognu sa parama za lekove pa sramota. I zašto ne traži cela vojska da država pomogne ratnim veteranima i da uvedu zakon da imaju osiguranje ako se nešto desi pošto je opasan posao.