SRBIJO, SPREMI SE ZA TOTALNI HAOS OD VREMENA: Vrućine, grad, oluje, evo gde će biti najgore!

Autor: Republika

Vesti

12.05.2018

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon toplog i sunčanog perioda, dolazi nam nešto hladnije vreme, praćeno lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde i gradom, upozoravaju meteorolozi.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Red padavina, red sunca

Oblaci koji još od ranog jutra "plove" nad našom zemljom, mestimično sa sobom nose i pravo letnje nevreme - visoke temperature i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, mogu se očekivati širom Srbije.

- Do kraja dana u većem delu zemlje biće nestabilno sa pojavom lokalnih pljuskova s grmljavinom, koji bi ponegde bili propraćeni i gradom i nešto obilnijim pljuskovima - kaže za "Blic" meteorolog Đorđe Đurić.

Kako su lokalnog karaktera, ne može se tačno predvideti gde će i kada pasti kiša.

- Mogućnost za nevereme je na nivou cele Srbije. Na primer, nevreme je već bilo na području Vojvodine, delova Beograda i zapadne Srbije.

Uprkos tamnim oblacima i najavljenoj kiši, do kraja dana u Srbiji ostaje i dalje veoma toplo, a zbog vlage i padavina biće i osetno sparno vreme. Maksimalne dnevne temperature ostaju oko 28, 29 stepeni.

Pljuskovi sa grmljavinom biće izraženiji u jugozapadnim krajevima. Duvaće slab vetar, a najniža temperatura biće 11 stepeni.

Red sunca, red kiše i grmljavine nastaviće se i tokom sledeće nedelje jer, prema rečima meteorologa, ulazimo u nešto nestabilniji period.

U ponedeljak i utorak biće hladnije za do sedam stepeni nego danas, te maksimalne temperature ne bi prelazile 24 stepena. Sreda će, zbog konstantih lokalnih padavina, onima koji ne vole leto biti još prijatnija, sa maksimalnih 20 stepeni.

Prema dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ceo maj biće propraćen lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Prognozirano je čak 15 kišvoitih dana, onosno pola maja. Minimalne temperature neće ići ispod 12 stepeni Celzijusa, dok će se maksimalne kretati oko 30. podeoka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading