KAZNE NA AUTO-PUTEVIMA URODILE PLODOM: NEMA VIŠE DIVLJANJA!

Autor:

Vesti

09.05.2018

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jurnjava odlazi u istoriju jer, kako je potvrđeno Srpskom telegrafu, vozači su posle uvođenja merenja srednje brzine na svim deonicama spustili nogu s gasa. S druge strane, u dosadašnjoj akciji, koja je počela 27. aprila, najviše su nastradali stranci, koji očito nisu bili obavešteni o novinama na srpskim putevima.

RepublikaFoto: e-stock/A. Bačlija
Svakog će stići kazna na auto-putu

POZITIVNE REAKCIJE

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja ističe da je uvedena mera dala više do očekivanog.

- Iskustva govore da je ova mera zaista urodila plodom i, što je još važnije, ljudi su pozitivno to prihvatili.  Svi s kojima sam pričao kažu da nema preticanja, blicanja, stresa i traumiranja, to je sada jedna kulturna i mirna vožnja auto-putem. Čak i oni koji vole brzu vožnju, koji su kukali: "Kako ću ja da vozim samo 120, zaspaću za volanom", i oni sada na to gledaju kao na nešto dobro. Izgleda da nam je ovo davno trebalo - ističe Okanović.

Okanović: Svi mnogo opuštenije voze jer znaju da ne mogu brže

Najbolji test za uvedene mere bili su prvomajski praznici, kada je srpskim auto-putevima prošlo skoro milion vozila.

Prema podacima MUP, praznici su prošli mnogo bezbednije nego ranijih godina. Zabeležen je mnogo manji broj saobraćajnih nesreća, kao i manji broj povređenih nego ranijih godina, dok poginulih nije bilo.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

PRESRETAČI U AKCIJI

Podsetimo, merenje srednje brzine na svim deonicama počelo je 27. aprila, dok je pre toga merena samo na deonicama Šid-Šimanovci.

Kako je tada najavljeno, na svim čeonim izlazima čekaće policijske patrole koje će zaustavljati vozila koja su učinila prekršaj i pisati kazne, dok će vozači koji se sa auto-puta isključuju na bočnim izlazima dobiti obaveštenje u poštanskom sandučiću. Uz to, saobraćajna policija će nastaviti sa merenjem brzine svim raspoloživim radarskim uređajima, kao i vozilima bez obeležja policije, takozvanim presretačima.

228 kilometara na sat vozio strani državljanin i dobio 30 dana zatvora

Podsetimo, pripadnici MUP su u nedelju na auto-putu Beograd-Niš presretačem zaustavili stranog državljanina koji je vozio brzinom od 228 kilometara na čas. Vozilo je sustignuto nedaleko od Jagodine, a vozač je po skraćenom postupku kažnjen sa 30 dana zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading