DA LI JE OVO MOGUĆE?! Čuveni pedijatar dete od ekcema lečio FILADENDRONOM: Mališan završio u bolnici, a evo šta kaže dr Lalošević!

Autor:

Vesti

17.04.2024

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dermatolog dr Jovan Lalošević nedavno je podelio svoje iskustvo na društvenim mrežama, istakavši ozbiljne posledice lečenja alternativnim metodama.

DA LI JE OVO MOGUĆE?! Čuveni pedijatar dete od ekcema lečio FILADENDRONOM: Mališan završio u bolnici, a evo šta kaže dr Lalošević!

Foto: shutterstock

Pedijatar

Na društvenim mrežama sve češće možemo naići na savete i preporuke o lečenju alternativnom medicinom. Iako se čini primamljivim, lekari upozoravaju da je lečenje bez nadzora stručnjaka izuzetno opasno, te da može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme. Nedavni slučaj koji je naveo dermatolog dr Jovan Lalošević još jednom je istakao rizike koje nosi lečenje bez odobrenja lekara.



Primer iz prakse: Dermatolog upozorava na opasnosti alternativnog lečenja

Dermatolog dr Jovan Lalošević nedavno je podelio svoje iskustvo na društvenim mrežama, istakavši ozbiljne posledice lečenja alternativnim metodama. Naime, dr Lalošević je naveo da je na pregled primio dete koje se prethodno lečilo kineskim tradicionalnim biljakama po preporuci pedijatra. Kako je istakao, dete je dovedeno na pregled sa generalizovanim ekcemom, koji je bio toliko ozbiljan da je zahtevao hospitalizaciju.

Upozorenje stručnjaka: Ne lečite se sami

Ovaj slučaj jasno ukazuje na opasnosti samostalnog lečenja i korišćenja neproverenih metoda. Dr Lalošević je posebno istakao problem kada i sami lekari preporučuju ovakve metode lečenja, naglašavajući da je to izuzetno problematično i može dovesti do ozbiljnih komplikacija kod pacijenata.

 Zdravlje je na prvom mestu

Iako se čini primamljivim korišćenje alternativnih metoda lečenja, važno je imati na umu da zdravlje treba poveriti stručnjacima. Samo stručno osoblje može pružiti adekvatnu dijagnozu i lečenje, te je važno da pacijenti ne pribegavaju samostalnom lečenju bez prethodne konsultacije sa lekarom. Sve u svemu, ovaj slučaj upozorava na ozbiljne posledice koje mogu nastati usled neodgovornog lečenja, te je važno da se pacijenti pridržavaju uputstava stručnjaka kako bi sačuvali svoje zdravlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading