ŠOKANTNO! Evo koliko penzionera mesečno prima više od 1.000 evra!

Autor:

Vesti

14.04.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analiza isplate penzija u januaru.

ŠOKANTNO! Evo koliko penzionera mesečno prima više od 1.000 evra!

Foto: Shutterstock

U januaru je Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje isplatio penzije 1.651.554 penzionerima. Od tog broja, 981.091 penzionera, što čini 59,40 odsto, primilo je penziju do prosečnog iznosa od 45.742 dinara. Nije zanemarljiv ni broj penzionera koji su dobili penziju veću od 100.000 dinara, a njihov broj iznosi 85.246, odnosno 5,2 odsto ukupnog broja penzionera.

Raznolikost iznosa penzija

Najbrojnija grupa penzionera u januaru bila je ona sa primanjima između 60.000 i 80.000 dinara, što je činilo 13,2 odsto ukupnog broja penzionera, odnosno 217.385 penzionera. Ovi podaci ukazuju na raznolikost iznosa penzija i njihovu prilagođenost individualnim potrebama i radnom stažu penzionera.

Ukupan iznos za januarske penzije

Za isplatu penzija u januaru, Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je izdvojio impresivnih 75,54 milijarde dinara. Ovo je značajan podatak koji ukazuje na obimnu finansijsku operaciju koja stoji iza isplate penzija i na ozbiljnost sistema penzijskog osiguranja u Srbiji.
 

Podsetimo, svake godine u aprilu, Penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO) Fond organizuje savetodavne dane za penzionere, pružajući im priliku da dobiju razne savete i besplatnu pravnu pomoć.


Međunarodni razgovori sa Austrijom

Ove godine, prvi zakazani sastanci će biti sa Austrijom. Razgovori će se održati 23. aprila 2024. godine u Požarevcu, u periodu od 9 do 16.00 časova u prostorijama filijale Fonda (Trg Radomira Vujovića 1), dok će se dan kasnije, 24. aprila 2024. godine, održati u Beogradu, takođe u periodu od 9 do 16.00 časova (ulica Pariska broj 9, Beograd-Stari grad).

Detalji o prijavi

Prijava za učešće je obavezna, a zainteresovani penzioneri treba da pozovu broj telefona 011/2030-745 kako bi zakazali termin dolaska. Takođe, prilikom dolaska, penzioneri treba da ponesu svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem i lična dokumenta.

Ovi savetodavni dani su od izuzetnog značaja za penzionere, pružajući im priliku da se informišu o svojim pravima i mogućnostima, kao i da dobiju odgovore na svoja pitanja od strane stručnjaka iz oblasti penzijskog osiguranja.

Saveti koje mogu dobiti na ovim susretima mogu im značajno olakšati svakodnevni život i osigurati da ostvare sve beneficije koje im pripadaju. Stoga je važno da se penzioneri informišu o ovim savetodavnim danima i iskoriste priliku da dobiju potrebne informacije i savete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading