Saopštenje Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine

Autor:

Vesti

09.04.2024

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saopštenje predsednika Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine Valentina Ardeljanina.

Saopštenje Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine

Foto: Printscreen

Nacionalni savet rumunske nacionalne manjine apeluje na sve političke činioce da ne zloupotrebljavaju  strašnu tragediju koja se desila u Boru. Nekoliko dana unazad, nakon opisa tragičnog događaja, od strane policijskih zvaničnika, svedoci smo da pojedine političke partije, nažalost, u  još jednom pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, stavljaju se u navodnu zaštitu ovog puta pripadnika rumunske nacionalne manjine.

Postavlja se pitanje kako se te stranke sada setiše Rumuna?

Umesto da nas ovakve tragedije ujedinjuju u bolu i osudi i da zajedno kao društvo radimo na predlozima pooštravanja zakonskih odredbi za kažnjavanje počinioca ovakvih monstruoznih zločina, u prvom planu pomenutih partija, u ovim danima tuge, smo mi Rumuni. Suprotno svakoj logici.

Još jednom, Nacionalni savet  rumunske nacionalne manjine  ističe da su pripadnici rumunske nacionalne manjine ravnopravni činioci ovog društva i da su  i pripadnici policije, tužilaštva, sudskih organa, izvršne vlasti, zakonodavne vlasti, lokalnih samouprava, obrazovnog, zdravstvenog i celokupnog društvenog sistema te da veruju svojoj državi i nosiocima najviših državnih funkcija.

Nacionalni savet Rumuna osuđuje gnusni zločin ubistva male Danke, verujemo da će  policija i tužilaštvo  profesionalno rasvetliti  slučaj, i da će  počinioci maksimalno biti kažnjeni.

Ovom prilikom porodici male Danke izražavamo izraze najdubljeg saučešća.  

9.04.2024.

Predsednik Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine Valentin Ardeljan

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading