POGINUO DOK MU SUPRUGA BILA TRUDNA, IZA SEBE OSTAVIO DVA SINA: Vidomir bio strah i trepet za albanske teroriste, za njegovu glavu nuđeno 500.000 nemačkih maraka!

Autor:

Vesti

08.04.2024

23:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vidomir je izgubio život u svojoj 29. godini.

POGINUO DOK MU SUPRUGA BILA TRUDNA, IZA SEBE OSTAVIO DVA SINA: Vidomir bio strah i trepet za albanske teroriste, za njegovu glavu nuđeno 500.000 nemačkih maraka!

Foto: youtube/printscreen

Vidomir Šalipur bio je vojnik koji je komandovao jedinicom "Munje" na Kosovu i Metohiji tokom sukoba devedesetih godina. Bio je poznat po svojoj odlučnosti i hrabrosti u borbi protiv šiptarskih terorista koji su često napadali civile i srpsku imovinu na tom području.

Jedinica "Munje" imala je ključnu ulogu u zaštiti teritorije od terorističkih napada. Učestvovali su u višečasovnim borbama protiv šiptarskih terorista, probijajući njihove linije i uspešno razbijajući njihove snage. Vidomir je takođe učestvovao u oslobađanju Lođa, pokazujući izuzetnu hrabrost i odlučnost u borbi protiv terorizma.

Foto: www.profimedia.rs

OVK

Nažalost, Vidomir je izgubio život u svojoj 29. godini dok je njegova supruga bila u poodmakloj trudnoći, ostavljajući iza sebe ženu i dva sina. Njegova hrabrost i predanost ostavili su dubok trag u odbrani teritorije Metohije i pamtiće se kao primer istinskog herojstva i odanosti domovini.


Vidomir Šalipur ostaje trajni simbol hrabrosti i predanosti u borbi protiv terorizma na Kosovu i Metohiji, i njegova žrtva nikada neće biti zaboravljena.

Za njegovu glavu albanski teroristi dali nagradu od čak 500.000 nemačkih maraka.

Slobodan Milošević posthumno je odlikovao Vidomira Šalipura ordenom zasluge u oblasti odbrane i zaštite prvog reda, priznajući njegovu hrabrost i izuzetan doprinos u odbrani teritorije Metohije. Vidomir je bio ranjen u jednoj akciji čišćenja terorista, ali je uprkos tome nastavio borbu, pokazujući izuzetnu hrabrost i predanost svojoj jedinici i zadatku koji mu je poveren.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Soko

08.04.2024 23:56

Vjecno cemo ostati trn u oku neprijatelja nasih,nedosanjani san onima koji su ravni nama.

Драган Николић

09.04.2024 18:51

Видомире,нека Ти је вечна слава и хвала!Твојој деци желим да буду часни људи и да чувају сећање на оца.

Draško

10.04.2024 10:48

Ne bi me čudilo,da ga je namestio neki naš,za novac,kao što se već dešavalo s našim junacima,kroz istoriju.

Pećanac

25.04.2024 05:42

Običan lopov i nasilnik.Otimao pazare po kafićima,šamarao decu koja su prodavala cigare i naravno te cigare i novac im otimao,pljačkao civile.Gori u paklu sad!