VEĆ SEDMI DAN NI TRAGA NI GLASA OD TINEJDŽERA IZ NOVOG PAZARA! Mikica Bošković (17) izašao u šetnju i posle ga niko više nije video! MAJKA OČAJNA, MOLI ZA POMOĆ!

Autor:

Vesti

07.04.2024

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona dodaje da je od policije dobila informaciju kako su pretražili teren, ali a ga nisu pronašli. U potragu su se uključi i njegovi drugovi, ali uzalud.

VEĆ SEDMI DAN NI TRAGA NI GLASA OD TINEJDŽERA IZ NOVOG PAZARA! Mikica Bošković (17) izašao u šetnju i posle ga niko više nije video! MAJKA OČAJNA, MOLI ZA POMOĆ!

Foto: RINA/Privatna arhiva

Mikica Bošković, sedamnaestogodišnji mladić iz Novog Pazara nestao je prošlog ponedeljka, kada je otišao u šetnju i više se nije vratio kući. Njegova očajna majka Daca, u suzama moli za pomoć.

- Otišao je od kuće u ponedeljak oko pola 1, kako je rekao da prošeta. Posle je rekao da ide na plac na kom drži golubove. Zvali smo ga, jedno vreme se javljao i rekao da će doći kući, ali se nikako nije pojavio. Tu noć sam oko tri sata otišla u policiju i prijavila da ga nema -  kaže za RINU uplakana majka.

Ona dodaje da je od policije dobila informaciju kako su pretražili teren, ali da ga nisu pronašli. U potragu su se uključi i njegovi drugovi, ali uzalud.

Daca moli da ukoliko iko ima bilo kakvu infromaciju o njenom sinu, da javi na broj telefona 064 515 0 889.

Šta uraditi u slučaju nestanka bliske osobe?

U slučajevima nestanka, najvažnije je za porodicu da zna kada i kako da prijavi nestanak bliske osobe. Ukoliko postoji opravdana opasnost da se osobi nešto dogodilo ili zabrinutost za njen život i zdravlje, najbolje je nestanak prijaviti što pre policiji. Stručnim službama je tada lakše da prate tragove.

Ako je reč o osobi koje nestane u jezeru, reci, moru, obično se tu uključuju ronioci. Ukoliko se radi o nestanku u šumama ili poljima u atarima sela vrlo često se uključuju lovačka udruženja koja dobro poznaju teren.

Teren je zimi nepristupačan zbog snega, dani su kraći pa su od pomoći termovizijske kamere, helikopterske ekipe, dronovi.

U tom slučaju primena termovizijskih kamera koje mogu da detektuju pokret i u uslovima smanjene vidljivosti je od velikog značaja, takođe, upotreba sonara koji mogu da registruju objekte i na većim dubinama u slučaju pretrage rečnih korita, ukazuje viša naučna saradnica Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja.

Istraživanja pokazuju da većina nestanaka nije povezana sa krivičnim delima. Dešava se da tinejdžeri pobegnu od kuće kako bi izazvali pažnju roditelja, deca se nekada sakriju u igri, pobegnu i odrasli nezadovoljni porodičnim odnosima, stari i bolesni. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading