Humanost vredna nagrade: Poznati su nominovani za prestižno priznanje "321 Srbija"!

Autor:

Vesti

05.04.2024

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati su svi nominovani za prestižnu godišnju nagradu Udruženja "321 Srbija" za pojedince i organizacije najzaslužnije za doprinos razvoju naše zemlje. U utrci za nagradu za humanitarni rad ove su se godine našle fondacije: "Tamara Misirlić", "Humana srca", kao i Udruženje "Svici u mraku".

Humanost vredna nagrade: Poznati su nominovani za prestižno priznanje "321 Srbija"!

Foto: 321 Srbija

Fondacija „Tamara Misirlić" ispisuje priče o humanosti i podršci najugroženijima u našoj zajednici. Njihovi programi obuhvataju širok spektar inicijativa, fokusiranih najvećim delom na stambeno i materijalno zbrinjavanje najugroženijih pojedinaca i porodica. Posvećenost i nesebičnost mlade osnivačice Fondacije i njenog tima predstavljaju svetao primer predanog rada za dobrobit cele zajednice.

 

 

Svojom posvećenošću i naporima da unapredi kvalitet života marginalizovanih grupa ističe se i nominovana Fondacija "Humana srca", zbog čega su se s pravom našli među nominovanima za ovogodišnju prestižnu nagradu „321 Srbija". Kroz različite programe podrške, cilj im je povećati kvalitet života ranjivih kategorija društva, pogotovo žena, dece i mladih u ruralnim i slabo razvijenim sredinama u Srbiji. Osnivač fondacije Danijela Vasilijević i izvršna direktorka Nikolina Đujić imale su viziju da posle višegodišnjeg rada u javnom sektoru i služeći građanima Republike Srbije na jedan posredan način, taj rad kroz proaktivnije humanitarno delovanje učine vidljivijim i direktnijim. Njihova vera u snagu ljudske dobrote inspiriše nas da težimo ka zajednici u kojoj se svaki glas čuje i svaki život ceni.

 

 

Među nominovanima za nagradu koju "Udruženje 321 Srbija" dodeljuje za humanitarni rad je i Udruženje "Svici u mraku". Osnovano s ciljem formiranja centra za dnevni i višednevni boravak dece i osoba sa autizmom, besplatno i nesebično korisnicima pruža podršku u svakodnevnim životnim aktivnostima, istovremeno radeći na osnaživanju roditelja i samohranih majki da se izbore sa svim životnim teškoćama. Njihovi programi omogućavaju osobama sa autizmom da ostvare svoje snove i ostvare svoj puni potencijal. Posvećenost izgradnji inkluzivnog društva podseća nas da je snaga u različitostima i da je svaka osoba važna.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SVICI U MRAKU (@sviciumraku)

 

Izvanredni kandidati za nagradu „321 Srbija" dokaz su neumorne posvećenosti, kao i inspiracija za sve nas da težimo ka boljoj i humanijoj budućnosti za sve.

Podsećamo, priznanja pobednicima, u organizaciji Udruženja „321 Srbija", projekta od nacionalnog značaja, biće uručena na velikoj svečanosti najavljenoj za 17.april u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading