ANA BRNABIĆ "ZAKUCALA" ĆUTU: Moja ruka ostaje pružena, moja vrata otvorena! (FOTO)

Autor:

Vesti

05.04.2024

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je rekao da "kad god Ana Brnabić pruži ruku, bežite od nje".

ANA BRNABIĆ "ZAKUCALA" ĆUTU: Moja ruka ostaje pružena, moja vrata otvorena! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić odgovorila je poslaniku Ekološkog ustanka Aleksandru Jovanoviću Ćuti.

- Dijalog predstavlja jedini put ka rešenju problema. Ne postoji drugi civilizovan način osim kroz razgovor i postizanje kompromisa, koji podrazumeva da obe strane prihvate određene aspekte onoga što druga strana predlaže. Sve dok se koristi ovakav rečnik ultimatuma i ulice, jasno se vidi da nema spremnosti za ozbiljan razgovor. Uvrede i pretnje samo potvrđuju da 'Srbija protiv nasilja', ili makar jedan deo njih, nemaju nikakvu želju ili nameru da razgovaramo i tako promenimo političku klimu u Srbiji - navela je Ana Brnabić na društvenoj mreži "X" i dodala:

- Uvrede me neće sprečiti da, zajedno sa Aleksandrom Vučićem, nastavim da insistiram na razgovoru jer verujemo da je to u najboljem interesu našeg društva. Moja ruka ostaje pružena, moja vrata otvorena.

PODSETIMO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da će ministarstvo na čijem je čelu biti spremno da 15. novembra započne izgradnju brze saobraćajnice "Karađorđe", koja će spojiti auto-put Beograd- Niš i auto-put "Miloš Veliki" preko Aranđelovca.

- Bićemo spremni da počnemo da gradimo brzu saobraćajnicu 'Karađorđe' 15. novembra, od Malog Požarevca, preko Mladenovca, Aranđelovca, Topole do Čibutkovice u Lazarevcu. To će biti veza dva autoputa kroz Šumadiju. Naravno izgradnja zavisi od toga da li je moguće obezbediti novac - rekao je Vesić.

Kako je istakao ministar, ove godine biće zavšrena izgradnja 166 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a do kraja 2026. godine čak 487 kilometara, što je ogroman iskorak za Srbiju. Vesić je rekao za TV Hepi da će ove godine biti završeno oko 50 kilometara na Moravskom koridoru, od Koševa do Trstenika i od Preljine do Adrana, dok će kompletan auto- put biti završen naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (23)

Loading
Павле Марковић

05.04.2024 13:34

Ћута је прави репрезент српске опозиције, лик који је безобразан и примитиван без икакве потребе.

Pablo

05.04.2024 13:34

Problem je što Ćuta ne razume sta znaci civilizovan razgovor.

Uros

05.04.2024 13:35

Njihova ruka otvorena je samo za udarce a jezik za govor mrznje. U tome je razlika izmedju Cute i Ane!

Nevena

05.04.2024 13:35

Hrabro i mudro, Ana Brnabić pokazuje da dijalog i otvorenost imaju moć da promene političku klimu u Srbiji.