Drugi rođendan Fondacije Humana srca

Autor:

Vesti

04.04.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija Humana srca je danas proslavila svoj 2. rođendan i objavila dobitnike konkursa „Urbana Farma“.

Drugi rođendan Fondacije Humana srca

Foto: Milan Kostić

Slika sa proslave

Boris Dudka iz Sremske Mitrovice, Goran Encminger iz Srbobrana i Sandra Stanković iz Svrljiga su dobitnici savremenog agritek rešenja.

Konkurs je bio otvoren za sva nezaposlena punoletna lica i osobe sa invaliditetom. Boris je gluvonemi momak, koji je u specijalnoj školi osposobljen da se bavi uzgojem biljaka, Goran je vojni invalid čije srce pokreću baterije i ova Urbana farma će mu značiti novi život, a Sandra je nezaposlena majka dve ćerkice i uzgoj organske hrane je prioritet zbog bolesne ćerkice.

- Čestitamo svim dobitnicima, sigurni smo da smo napravili pravi izbor i da Urbane farme idu u prave i vredne ruke - izjavila je Danijela Vasilijević, osnivač i upravitelj Fondacije pred prisutnim gostima i medijima.

Svaka Urbana farma vredi oko 5.000 eura i omogućava korisnicima da se na samo 9m2 bave uzgojem živine i biljaka. Pored lične upotrebe, dobitnicima može omogućiti i izvor finansijskih primanja i kao početni kapital za pokretanje malog poljoprivrednog gazdinstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading