IMAO 114 GODINA, SVAKO JUTRO PIO RAKIJICU! Preminuo najstariji čovek na svetu, pre toga podelio recept za dug ŽIVOT

Autor:

Vesti

03.04.2024

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U februaru 2022. godine, Perez Mora je zvanično ušao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda kao najstariji čovek na svetu sa 112 godina i 253 dana, što je impresivno dostignuće.

IMAO 114 GODINA, SVAKO JUTRO PIO RAKIJICU! Preminuo najstariji čovek na svetu, pre toga podelio recept za dug ŽIVOT

Foto: shutterstock

Nedavno je u Venecueli preminuo Huan Visente Perez Mora, koji je bio upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji čovek na svetu. Sa 114 godina života, Perez Mora je ostavio dubok trag u svojoj zajednici i širom sveta.

Dug i ispunjen život

Huan Visente Perez Mora je rođen 27. maja 1909. u El Kobreu, Venecuela, kao deveto dete u porodici od desetoro dece. Bio je otac čak 11 dece, što samo po sebi predstavlja značajnu i retku životnu priču. Njegova porodica ističe da je Perez Mora uživao u hrani poput kolača, mondonga, alake i avokada, a njegova omiljena navika svakodnevno je ispijanje čaše aguardiente (rakije).

 

 


Rekordna dugovečnost

U februaru 2022. godine, Perez Mora je zvanično ušao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda kao najstariji čovek na svetu sa 112 godina i 253 dana, što je impresivno dostignuće. Njegova izuzetna dugovečnost pripisuje se napornom radu, molitvi Bogu i svakodnevnoj rutini ispijanja čaše aguardiente.

Perez Mora je preminuo neposredno pre svog 115. rođendana od respiratornih komplikacija, ostavljajući iza sebe nasleđe koje će živeti kroz priče i sećanja njegove porodice i zajednice.

Huan Visente Perez Mora je bio primer istrajnosti i snage, i njegov životni put ostaje inspiracija mnogima širom sveta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading