PROJEKAT ZA MEMORIJALNI CENTAR U RIBNIKARU DO KRAJA GODINE: Đukić Dejanović - Na letnjem raspustu kreće rekonstrukcija

Autor:

Vesti

25.03.2024

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Što se tiče rekonstrukcije dela škole u kojem deca pohađaju nastavu, ministarka je istakla da je taj deo trebalo da bude rekonstruisan pre kovid pandemije.

PROJEKAT ZA MEMORIJALNI CENTAR U RIBNIKARU DO KRAJA GODINE: Đukić Dejanović - Na letnjem raspustu kreće rekonstrukcija

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izrazila je očekivanje da će projekat izgradnje memorijalnog centra u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar biti završen do kraja ove godine. Naglasila je da će se sa izgradnjom početi kada se ispune svi potrebni uslovi, uključujući lokaciju, gabarite memorijalnog centra i usaglašavanje idejne poruke koju bi centar trebalo da prenese.

Ministarka je istakla da je radna grupa za ovaj projekat već imala svoju prvu sednicu i donela poslovnik o radu, te da će idejno rešenje za memorijalni centar proisteći iz konsultacija sa stručnjacima iz različitih oblasti, kao i roditeljima dece koje više nema. Stručnjaci poput urbanista, arhitekata, psihologa i etičara, kao i roditelji, daće svoje ideje za idejno rešenje, uzimajući u obzir kako formu, tako i sadržaj centra.

Rekonstrukcija dela škole i poboljšanje uslova za učenje

Što se tiče rekonstrukcije dela škole u kojem deca pohađaju nastavu, ministarka je istakla da je taj deo trebalo da bude rekonstruisan pre kovid pandemije. Naglasila je da je sada neophodno napraviti definitivan projekat za rekonstrukciju i proširenje škole, s obzirom na to da je kompletna instalacija u lošem stanju. Planirano je da se rekonstrukcija započne tokom letnjeg raspusta, kako bi deca imala poboljšane uslove za učenje, obrazovanje i igru.

Obrazovanje i formiranje stavova kod dece

Ministarka Đukić Dejanović takođe smatra da je važno deci plasirati istinu i pružiti im mogućnost da kroz školske predmete, vršnjačku komunikaciju, porodične razgovore i interakciju sa drugima, formiraju svoje stavove i kritičko mišljenje. Naglašava važnost obrazovanja koje podstiče razvoj svesti i kritičkog razmišljanja kod dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading