NOVI PLATANI ZA ZELENIJI SAVSKI VENAC: Sadnjom drveća na zelenim površinama u naselju Stjepan Filipović obeležen je Svetski dan šuma

Autor:

Vesti

22.03.2024

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vidović je izrazio zadovoljstvo što je Savski venac poslednjih godina postao bogatiji za veliki broj novih stabala.

NOVI PLATANI ZA ZELENIJI SAVSKI VENAC: Sadnjom drveća na zelenim površinama u naselju Stjepan Filipović obeležen je Svetski dan šuma

Foto: Foto Gradska opština Savski Venac

Predsednik Gradske opštine Savski venac. Sadnja je organizovana kao nastavak tradicionalne akcije „Za zeleniji Savski venac“, a povodom Svetskog dana šuma koji se obeležava 21. marta širom planete u cilju podizanja svesti o značaju i vrednosti šumskih ekosistema.

Predsednik Vidović je izrazio zadovoljstvo što je Savski venac poslednjih godina postao bogatiji za veliki broj novih stabala, naglasivši da se ozelenjavanje javnih površina sprovodi u kontinuitetu.

- Pošumljavanje ima veliki značaj za životnu sredinu, a današnjom akcijom dajemo mali doprinos zelenijem i zdravijem Savskom vencu i Beogradu. Ujedno želimo da skrenemo pažnju koliko je važno da vodimo računa o okolini, da čuvamo i negujemo naše zelene površine i stalno ih oplemenjujemo novim sadnicama i zelenilom. Zajedno sa našim sugrađanima, koji se često javljaju sa predlozima za ozelenjavanje i uređenje raznih lokacija, trudimo se da budemo dobar primer kao gradska opština koja je brojnim akcijama pokazala da brine o životnoj sredini – rekao je Vidović.

Sadnja drveća sprovedena je uz stručnu podršku JKP „Zelenilo Beograd“, a pored predsednika opštine, učestvovali su predsednik Skupštine Strahinja Kukić i članovi Veća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading