ANA MIHALJICA POČELA DA SARAĐUJE SA NADLEŽNIMA: Oglasio se Centar za Socijalni rad u Novom Sadu

Autor:

Vesti

19.03.2024

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar za socijalni rad je ranije saopštio da je utvrđeno da roditelj grubo zanemaruje svoje dužnosti, nakon što je došlo do požara u stanu punom smeća 16. novembra.

ANA MIHALJICA POČELA DA SARAĐUJE SA NADLEŽNIMA: Oglasio se Centar za Socijalni rad u Novom Sadu

Foto: Youtube

Centar za socijalni rad iz Novog Sada danas je izdao saopštenje u vezi sa slučajem Ane Mihaljice, majke kojoj su privremeno oduzeta deca. Istakli su da je ostvarena saradnja sa majkom Anom Mihaljicom i da je ponovo uspostavljen kontakt sa maloletnom decom, te da su dogovoreni dalji koraci u postupanju, sve u najboljem interesu dece, prenosi Blic.

- Obaveštavamo vas da je u utorak ostvarena saradnja sa majkom Anom Mihaljicom. Ponovo je uspostavljen kontakt majke i maloletne dece, i dogovoreni su dalji koraci u postupanju, a sve u najboljem interesu dece - naveli su iz Centra za socijalni rad.

Podsetimo, Centar za socijalni rad je ranije saopštio da je utvrđeno da roditelj grubo zanemaruje svoje dužnosti, nakon što je došlo do požara u stanu punom smeća 16. novembra. U tom trenutku deca su bila pod starateljstvom dede, dok je majka bila van stana sa najstarijim detetom. Ana Mihaljica je tvrdila da zapravo nije živela sa decom u tom stanu, iako je tu adresu navodila kao mesto stanovanja, već u drugom, ali nije dozvoljavala socijalnim radnicima da uđu u stan.


Novosadski Centar za socijalni rad je, postupajući po prijavi policije i javnog tužilaštva, preduzeo hitne mere privremene starateljske zaštite kako bi se otklonila neposredna opasnost po život i bezbednost dece. Takođe, policija je podnela krivičnu prijavu protiv majke zbog zlostavljanja i zanemarivanja dece.

Nakon što je ostvarena saradnja sa majkom Anom Mihaljicom, napravljen je plan kontakta maloletne dece sa roditeljem. Međutim, prema tvrdnjama Centra, Mihaljica nije bila voljna da sarađuje, što je dovelo do protesta grupe građana u Novom Sadu da se majci vrate deca.

U saopštenju Centra za socijalni rad naglašeno je da su dogovoreni dalji koraci u postupanju, sve u najboljem interesu dece. Ostaje da se prati dalji razvoj situacije i da se obezbede bezbedni uslovi za život dece u skladu sa zakonskim odredbama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading