OTKRIVENO ZBOG ČEGA JE POZNATA PEVAČICA POBACILA TRI PUTA! Kasno saznala da ima ZDRAVSTVENI PROBLEM, povraćala čak i VODU!

Autor:

Zabava

19.03.2024

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica je otkrila da su joj mučnine tokom trudnoće predugo trajale, a u jednom momentu je izgubila čak 8 kilograma.

OTKRIVENO ZBOG ČEGA JE POZNATA PEVAČICA POBACILA TRI PUTA! Kasno saznala da ima ZDRAVSTVENI PROBLEM, povraćala čak i VODU!

Foto: printscreen/instagram.com/wwwmarijamikiccom

Pevačica Marija Mikić, koja je suprugu Jovanu Pantiću rodila ćerku Đurđu i sina Miliju, otkrila je da je imala čak tri spontana porođaja, kojima nije znala razlog. Pevačica je potom priznala da je imala ozbiljan zdravstveni problem koji su lekari uočili kasno, u periodu dok je čekala prvo dete.

Republika

Foto: republika.rs, ATA Images

Pevačica je dobila dvoje dece u braku i sada uživa sa svojim suprugom

- Imala sam trombofiliju da nisam ni znala. To je bio razlog spontanih pobačaja pre nego što se rodila Đurđa. Po mom mišljenju i iskustvu kroz koje sam prošla test na trombofiliju treba da bude sastavni deo svih testova svakog onoga ko se odluči za zasnivanje porodice – poručila je Marija.

Pevačica je otkrila da su joj mučnine tokom trudnoće predugo trajale, a u jednom momentu je izgubila čak 8 kilograma.

- Mučnine i povraćanja su me pratili kroz obe trudnoće od početka do kraja. Moj organizam je sve odbijao. Dešavalo se da povraćam i vodu. Ali kad znaš da te čeka nešto najlepše na svetu izdržiš. Ipak je to samo 9 meseci a ljubav imaš za ceo život – istakla je ona.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com/Amidži Šou

Marija otvorila dušu o svojim zdravstvenim problemima

Kako je objasnila, način ishrane joj se promenio dok je čekala porođaj.

- Mene prate mučnine od prvog dana, tako da sam na satisfakciju u hrani zaboravila odavno. Na primer, jabuke nisam jela u životu, a sad uživam u njima. Od tolikih mučnina smršala sam osam kila otkako sam ostala trudna. Imam lufta da se ugojim još tri kilograma da budem kakva sam bila kada sam ostala trudna. Ceo život bucka, a sad ovako - priznala je Marija ranije, prenosi "Blic".

ŠTA JE TROMBOFILIJA?

Trombofilija predstavlja stanje kod koga postoji povećan rizik za nastanak krvnog ugruška u cirkulaciji, odnosno tromboze. Krvni ugrušak (tromb) se može formirati i u arterijama i u venama, te dovesti do arterijske ili venske tromboze. Češća je venska nego arterijska tromboza. Trombofilija može biti nasledna i stečena, zavisno od mehanizma njenog nastanka. Većina osoba sa trombofilijom nema nikakvih vidljivih simpotoma niti zdravstvenih problema, već se trombofilija otkriva tek ukoliko osoba uradi određene laboratorijske analize. Kako bi došlo do razvoja tromboze, potrebno je da, pored trombofilije, bude prisutan i neki drugi, dodatni faktor rizika.

Trombofilija nije bolest, već stanje povećane sklonosti za nastanak tromboze u cirkulaciji. Da li će doći do razvoja bolesti (tromboze) zavisi od više faktora, piše Premium Genetics. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading