DRŽAVA DAJE 20.000 EVRA! Evo ko na njih ima pravo - požurite da se prijavite!

Autor:

Vesti

18.03.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada je subvenciju iskoristilo 614 majki.

DRŽAVA DAJE 20.000 EVRA! Evo ko na njih ima pravo - požurite da se prijavite!

Foto: Shutterstock

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije, danas je posetila porodicu Marjanović koja je, zahvaljujući subvenciji za kupovinu prve nekretnine za mlade, kupila kuću u Lipovici u Barajevu.

Kisićeva je saopštila da je do sada 614 majki iskoristilo pomoć države, te da je cilj da do 2027. godine više od 2.000 porodica obezbedi svoj dom uz ovu pomoć. Država isplaćuje subvenciju u maksimalnom iznosu od 20.000 evra od 2022. godine, a novčana sredstva mogu se iskoristiti za izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade ili stana po osnovu rođenja.

Ko ima pravo na 20.000 evra od države?

Pravo na novčana sredstva može se ostvariti za izgradnju kuće u jedinicama lokalne samouprave koje su utvrđene kao devastirana područja u visini 50% vrednosti radova, kao i za izgradnju kuće u ostalim jedinicama lokalne samouprave, gde se pravo ostvaruje u visini 20% vrednosti radova, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Takođe, pravo se može ostvariti i za kupovinu kuće ili stana, u visini 20% vrednosti nepokretnosti procenjene od strane nadležnog poreskog organa, a najviše u iznosu od 20% kupoprodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti.

Ovo pravo može se ostvariti i za učešće u kupovini kuće ili stana putem stambenog kredita, u iznosu od 20% procenjene vrednosti nepokretnosti na osnovu koje se odobrava kredit, a najviše u iznosu od 20% prodajne cene utvrđene predugovorom o prodaji nepokretnosti, odnosno ugovorom o prodaji nepokretnosti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading