KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKI UNIVERZITET RASPISAO KONKURS ZA UPIS NA OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE: Evo do kad i gde se možete prijaviti! (VIDEO)

Autor:

Vesti

18.03.2024

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo može da upiše do 10% studenata na svakom studijskom programu, pod uslovom da su ispunili uslove za upis predviđene ovim konkursom.

KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKI UNIVERZITET RASPISAO KONKURS ZA UPIS NA OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE: Evo do kad i gde se možete prijaviti! (VIDEO)

Foto: Printscreen

 

 

Kriminalističko-policijski univerzitet u Beogradu, u školskoj 2024/2025. godini, raspisuje konkurs za upis na sledeće studijske programe:

I Osnovne akademske studije kriminalistike

 85 studenata koji se finansiraju iz budžeta.

Završetkom akademskih studija kriminalistike student stiče stručni naziv diplomirani kriminalista.

II Osnovne strukovne studije kriminalistike

 30 studenata koji se finansiraju iz budžeta.
Završetkom strukovnih studija kriminalistike student stiče stručni naziv strukovni kriminalista.

III Osnovne akademske studije Forenzičko inženjerstvo

 10 studenata koji se finansiraju iz budžeta.
Završetkom akademskih studija Forenzičko inženjerstvo student stiče stručni naziv diplomirani inženjer tehnologije.

IV Osnovne akademske studije Informatika i računarstvo

 20 studenata koji se finansiraju iz budžeta.
Završetkom akademskih studija Informatika i računarstvo student stiče stručni naziv diplomirani informatičar.

Konkurs je otvoren od 18. 3. 2024. godine zaključno sa 4. 4. 2024. godine. Prijave na konkurs kandidati podnose lično na šalterima Odseka za studentska pitanja Kriminalističko-policijskog univerziteta, radnim danima od 10 do 15 časova u Beogradu, Ulica cara Dušana broj 196 (Zemun).

U okviru napred navedenog broja studenata, u skladu sa kadrovskim potrebama i principom nacionalne zastupljenosti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ministarstvo može da upiše do 10% studenata od navedenog broja na svakom studijskom programu, pod uslovom da su ispunili uslove za upis predviđene ovim konkursom. 

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije sa završenom srednjom stručnom spremom stečenom u školi četvorogodišnjeg trajanja, odnosno sa stručnom spremom izjednačenom sa njom u skladu sa zakonom, međunarodnim sporazumom ili drugim opštim aktom koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije najmanje godinu dana neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs.

Pored opštih uslova konkursa, svi kandidati moraju ispunjavati i zakonom utvrđene bezbednosne uslove za prijem u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i uslove u pogledu zdravstvenog stanja, morfološkog statusa, psiholoških sposobnosti i ispita provere sklonosti i sposobnosti.

Uslovi u pogledu zdravstvenog stanja određeni su u skladu sa kriterijumima propisanim za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, u skladu sa Listom morboznih stanja.

Na lekarskom pregledu ocena „ne ispunjava uslove“ se donosi ukoliko se utvrdi postojanje bolesti/stanja definisanih Listom morboznih stanja, a koje su kontraindikovane za upis.

Prilikom utvrđivanja ispunjenosti uslova u pogledu zdravstvenog stanja, kandidati su obavezni da se podvrgnu i testu na upotrebu psihoaktivnih supstanci.  Pozitivan test na upotrebu psihoaktivnih supstanci je eliminacionog karaktera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading