VAŽNO OBAVEŠTENJE PIO FONDA! Tiče se penzionerskih kartica!

Autor:

Vesti

13.10.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz penzionerske kartice imate brojne popuste.

VAŽNO OBAVEŠTENJE PIO FONDA! Tiče se penzionerskih kartica!

Foto: Tanjug

Penzioneri koji su podneli prijavu za Penzionersku karticu, karticu mogu preuzeti lično u filijali ili drugoj organizacionoj jedinici Fonda, navedenoj u obaveštenju koje su dobili porukom na mobilnom telefonu ili mejlom, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

U saopštenju fonda je navedeno da su radi brže podele kartica i manjeg čekanja sve filijale Fonda PIO otvorene svakog radnog dana, od 15 do 18 časova, kao i subotom od sedam do 12, samo u funkciji podele penzionerskih kartica.

Korisnici koji nisu dobili poruke, odnosno čije su kartice u postupku personalizacije, dobiće ih na kućnu adresu čim budu izrađene, navode iz fonda i dodaju da su korisnici obavezni da prilikom preuzimanja kartica od poštara, potpišu izjave saglasnosti, koje će Pošta Srbije proslediti fondu, kako bi tamo kartice bile aktivirane.

Kako do penzionerske kartice?

Republički fond PIO obezbeđuje vam mogućnost dobijanja Penzionerske kartice nove generacije koje se, osim dokazivanja statusa penzionera, koriste za ostvarivanje pogodnosti i popusta u svakodnevnoj potrošnji i doprinose poboljšanju materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

U ovaj projekat Fonda uključuje se šira društvena zajednica, pre svega Vlada Republike Srbije, lokalne samouprave, društveno odgovorni privredni subjekti i preduzetnici koji obezbeđuju posebne popuste penzionerima koji pri plaćanju roba i usluga prilože Penzionersku karticu, kao i javna preduzeća, privredna društva i institucije koje obezbeđuju benefite po osnovu bodova.

Svaki penzioner i korisnik ostalih prava iz PIO koji je zainteresovan za izdavanje Penzionerske kartice, potrebno je da se prijavi i Fond će izraditi karticu.

Počev od 15. marta 2023. godine, preko ovog portala, kao i u svim organizacionim jedinicama Fonda, na šalterima Banke Poštanska štedionica i šalterima JP Pošta Srbije korisnici se mogu prijaviti za Penzionersku karticu. Prijava je elektronska i možete je uraditi i iz svojih domova, preko mobilnog telefona ili računara, unosom JMBG i broja mobilnog telefona u aplikaciju.

Kada vaša Penzionerska kartica bude izrađena i personalizovana, poslaćemo vam poruku na mobilni telefon, koji ste nam dostavili prilikom prijave, da dođete u filijalu Fonda radi preuzmanja ili ćemo vam dostaviti poštom na kućnu adresu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading