ZAŠTITNIK GRAĐANA POKRENUO POSTUPAK POVODOM SMRTI PORODILJE U NIŠU! Ispituje se zakonitost i pravilnost rada leskovačke bolnice!

Autor:

Vesti

01.03.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana je tražio sve informacije o merama u bolnici u Leskovcu!

ZAŠTITNIK GRAĐANA POKRENUO POSTUPAK POVODOM SMRTI PORODILJE U NIŠU! Ispituje se zakonitost i pravilnost rada leskovačke bolnice!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a povodom medijskih informacija da je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš preminula pacijentkinja iz Vlasotinca koja se prethodno porodila u Opštoj bolnici Leskovac, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada leskovačke bolnice i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Od leskovačke Opšte bolnice Zaštitnik građana traži da mu najkasnije u roku od 15 dana dostavi informacije o merama koje su u međuvremenu sprovedene kao i o rezultatima unutrašnje provere kvaliteta rada u konkretnom slučaju.

Zaštitnik građana od Ministarstva zdravlja traži da mu u istom roku dostavi podatke o rezultatima  nadzora koje je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila u Opštoj bolnici Leskovac, Univerzitetskom kliničkom centru Niš, kao i Domu zdravlja Vlasotince u kojem je vođena trudnoća pacijentkinje iz Vlasotinca. 

Zaštitnik građana od nadležnog ministarstva traži da mu dostavi i rezultate vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada u navedenim zdravstvenim ustanovama.

Podsećamo, porodilja iz Vlasotinca stara 31 godinu porodila se na carski rez u bolnici u Leskovcu, ali je zbog obilnog krvarenja prebačena u UKC Niš, gde je i preminula.

Trenutno je u toku inspekcija bolnice u Leskovcu, rekao je direktor te ustanove, dodajući da je trenutno tamo 4 inspektora.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading