IMA 17 GODINA, PROBNU DOZVOLU I VEĆ 18 PREKRŠAJA! Ovo je najmlađi vozač kome je ODUZETO VOZILO u Srbiji!

Autor:

Vesti

28.02.2024

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada je zaplenjeno 8 automobila.

IMA 17 GODINA, PROBNU DOZVOLU I VEĆ 18 PREKRŠAJA! Ovo je najmlađi vozač kome je ODUZETO VOZILO u Srbiji!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Tokom poslednjih šest dana, saobraćajna policija je zbog ozbiljnih prekršaja privremeno zaplenila osam automobila, a među vozačima čija su vozila oduzeta je i sedamnaestogodišnjak sa čak 18 evidentiranih prekršaja, prema izjavama Slaviše Lakićevića, načelnika Uprave saobraćajne policije.

Lakićević takođe ističe da je većina vozača kojima su vozila oduzeta mlada populacija, starosti između 17 i 35 godina.

Kako je ispričao, najmlađi vozač imao je 18 prekršaja i probnu odzvolu u trenutku oduzimanja automobila.

- Zakon je jasno propisao pravila pod kojima vozači sa probnom vozačkom dozvolom mogu da upravljaju vozilom i već, mislim, od 2009. godine smo stavili veliki akcent na mlade vozače. Nažalost, i dalje većina tih mladih vozača grubo krši saobraćajne propise. Evo, u konkretnom slučaju 18 prekršaja za svega godinu i nešto dana koliko upravlja vozilom - navodi Lakićević za RTS.

Pojašnjava da je nova mera usmerena pre svega na vozače koji grubo krše saobraćajne propise, a ne protiv savesnih vozača.

Podsećanja radi, prvo vozilo bilo je oduzeto bahatom vozaču iz Leskovca. 

Nakon što je izvršio težak saobraćajni prekršaj i odbio da se alkotestira, policija u Leskovcu je u petak 23. febrauara privremeno oduzela vozilo “folksvagen pasat” kojim je upravljao 61-godišnjak.

Privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

U policiji naglašavaju da je počela primena nove zaštitne mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja, a koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

(RTS)

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading