OD PETKA DO NEDELJE NA SNAZI METEOALARM! Stiže nam naoblačenje koje donosi vetar olujne jačine: RHMZ izdao najnovije upozorenje

Autor:

Vesti

22.02.2024

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od petka do nedelje na snazi će biti žuti meteoalarm zbog udara vetra.

OD PETKA DO NEDELJE NA SNAZI METEOALARM! Stiže nam naoblačenje koje donosi vetar olujne jačine: RHMZ izdao najnovije upozorenje

Foto: Shutterstock

Kiša i vetar

Republički hidrometeorološki zavod najavio je naoblačenje do kraja dana koje stiže sa severozapada.

-Južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, u košavskom području na umeren, povremeno i jak koji će tokom noći na jugu Banata dostizati i olujne udare, navodi RHMZ.

Od petka do nedelje na snazi će biti žuti meteoalarm zbog udara vetra.

Istovremeno, meteorolozi najavljuju toplo, ali vetrovito vreme od sutra.

-Sutra, 23. februara, za vikend i početkom sledeće sedmice, zadržaće se umereno do potpuno oblačno i toplo vreme za ovaj period godine, u većini mesta od 15 do 19 stepeni, sutra ponegde i oko 20. Slaba kiša sutra se očekuje ponegde u zapadnoj polovini Srbije, za vikend mestimično u svim predelima, dok će početkom sledeće sedmice kiša biti retka pojava. Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i planinskim predelima umeren i jak povremeno i sa olujnim udarima, najavio je RHMZ.

Kakvo nas vreme očekuje u martu?

Meteorolog Nedeljko Todorović za medije je napomenuo da je ova zima donela blagu varijantu zime, a to se naročito odrazilo na visinu snežnog pokrivača na planinama. Na primer, na Kopaoniku je visina snežnog pokrivača uglavnom bila oko 25 centimetara, ali je visoka temperatura ubrzo prepolovila ovu visinu. Takođe, istakao je da će se postojeći sneg mučiti da se održi, posebno na Zlatiboru gde već nema snega u delu gde se nalaze hoteli.

Što se tiče prognoze za mart, Todorović ističe da će toplo vreme nastaviti i tokom narednih 10 dana, sa maksimalnim temperaturama iznad proseka. Takođe, najavljuje da neće biti jutarnjeg mraza u Beogradu, uz moguće kratkotrajne kiše. Očekuje se da će mart doneti nastavak toplog vremena, iako nema naznaka većih klimatskih promena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading