TAKSISTA DRAŠKO JE HEROJ NOVOG SADA! Na Mostu slobode zatekao devojku koja se spremala da skoči, pa uradio OVO!

Autor:

Vesti

17.02.2024

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Draško je devojci uputio i poruku!

TAKSISTA DRAŠKO JE HEROJ NOVOG SADA! Na Mostu slobode zatekao devojku koja se spremala da skoči, pa uradio OVO!

Foto: printscreen/N1

Tokom noći koja je prethodila nedelji, Draško Knežević, taksista iz Novog Sada, sprečio je devojku u nameri da skoči sa Mosta slobode. Ovaj događaj osvetlava kako je jedan gest dobrote, uključujući i ponudu cigarete – inače poznate po svojoj štetnosti – u ovoj neobičnoj situaciji, ironično, postao sredstvo spasavanja.

Taksista Draško Knežević smatrao je to običnom noćnom smenom, sve dok mu, dok se upućivao prema sledećoj destinaciji, nešto nije zaintrigiralo i privuklo pažnju.

- Odjednom, na Mostu sloboda, vidi se jedna crna silueta. Stranka i ja prolazimo, vidim da je neka osoba prekoračila, preko mosta, preko ograde. Pitao sam stranku da li je i ona to videla, možda mi se učinilo, stranka kaže jeste - ispričao je Knežević za beogradske medije.

Na ogradi mosta stajala je devojka i bilo mu je jasno da nema mnogo vremena. Prvi instinkt bio mu je, kaže, da pruži pomoć – kako god ume. Kola je zaustavio na sred mosta i obratio se devojci.

- Ona je govorila ‘Idite, idite odavde’, pošto je bio prozor otvoren, osoba koja je sedela sa nama kaže – odvešćemo Vas kući, kažem i ja, odvešću Vas. Ona je ponavljala ‘idite’ i onda sam ja otvorio vrata i rekao – ‘ja ne idem odavde' - nastavio je.

U ovoj situaciji jedna pakla cigareta poslužila je kao povod,ali priznaje da mu je bilop teško da sa mladom devojkom započne konverzaciju.

- Zamolio sam je da dođe, da zapalimo zajedno – rekao sam joj da ne mogu u kolima da pušim… Ja ni jednog momenta nisam pitao šta ona radi na ogradi, što je prešla – pravio sam se kao da je u blizini ograde, ali da nije. Rekao sam, ja sam stariji čika, ne mogu da prelazim preko ograde, da dođe ona do kola da zapalimo - dodao je Knežević.

Minuti koji su prethodili dolasku policije činili su se beskonačno dugim. Iako je pomoć stigla brzo, osećaj olakšanja usledio je tek nakon nekog vremena.

- Tek mi je bilo olakšanje onog momenta kad sam ostavio stranku u Kamenici, stao sam sa kolima – a meni su noge otkazale - rekao je.

Taksista ima samo jednu poruku

Kako je ispričao za beogradske medije, sa devojkom nije ostao u kontaktu, ali kaže da bi to voleo.

- Nažalost, nismo ostali u kontaktu. Želim joj što pre da ozdravi, da se vrati u normalu. Svi mi imamo slabosti, svi mi imamo problema, ali moramo ići dalje - poručio je čovek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading