PA OVO SMO SVI ČEKALI! NE MOŽETE DA NAĐETE AUTO NA PARKINGU TRŽNOG CENTRA? Google vam nudi opciju koju će VOZAČI obožavati

Autor:

Vesti

16.02.2024

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za korisnike Android uređaja, postupak je jednostavan.

PA OVO SMO SVI ČEKALI! NE MOŽETE DA NAĐETE AUTO NA PARKINGU TRŽNOG CENTRA? Google vam nudi opciju koju će VOZAČI obožavati

Foto: Shutterstock

Google Maps je postao nezamenjiv alat za putovanja, ali sada ide korak dalje.

Pored pružanja uputstava za putovanje, ova aplikacija vam sada omogućava da lako zapamtite gde ste parkirali svoj automobil, rešavajući tako jedan od najčešćih problema vozača.


Kako sačuvati lokaciju parkinga na Android-u

Za korisnike Android uređaja, postupak je jednostavan. Dodirnite plavu tačku na mapi, a zatim izaberite „Sačuvaj parking“ (Save your parking) kako biste označili lokaciju parkinga na mapi. Nakon toga, možete dodati dodatne detalje o svom parking mestu, poput napomene o spratu i broju mesta, vremena isteka parkiranja, kao i fotografiju parking mesta.

Kako sačuvati lokaciju parkinga na iOS-u

Korisnici iOS uređaja takođe mogu lako sačuvati lokaciju parkinga. Jednostavno dodirnite plavu tačku na mapi i izaberite „Postavi kao lokaciju za parkiranje“ (Set as parking location) kako biste dodali svoje parking mesto na mapu. Takođe, možete podeliti lokaciju sa prijateljima i pregledati slike parking mesta. Uz to, ako se povežete sa automobilom putem USB audio ili bluetooth veze, lokacija parkinga će automatski biti dodata na mapu kada se odvojite od vozila.

Osim olakšavanja pamćenja lokacije parkinga, Google Maps nudi i druge korisne funkcije poput automatske detekcije parkiranja, mogućnosti čuvanja lokacija na listama, kao i lako pronalaženje prijatelja i porodice.

Ovaj novi dodatak Google Maps aplikaciji definitivno olakšava svakodnevno kretanje i pamćenje lokacija parkinga na putovanjima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading