GUGL JUTROS U BOJAMA ZASTAVE SRBIJE! Evo šta se dešava kad izađete na poznati pretraživač!

Autor:

Vesti

15.02.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić uručiće odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti u 18 sati.

GUGL JUTROS U BOJAMA ZASTAVE SRBIJE! Evo šta se dešava kad izađete na poznati pretraživač!

Foto: Shutterstock, wikipedia

Srbija danas slavi Dan državnosti – Sretenje, u spomen na početak Prvog srpskog ustanka 15. februara 1804. godine u Orašcu i proglašenje Sretenjskog Ustava Kneževine Srbije 15. februara 1835. godine.

Dan državnosti Srbije se obeležava 15. i 16. februara. I najpopularniji internet pretraživač Gugl osvanuo je jutros u bojama zastave Srbije a kad na to kliknete sledi vatromet takođe u bojama naše trobojke.

Inače, centralna državna ceremonija biće održana u Orašcu kod Spomenika voždu Karađorđu, a predvodiće je ministar odbrane Miloš Vučević. U isto vreme, u Kragujevcu, premijerka Ana Brnabić govoriće na Sretenjskoj akademiji "Kulturna diplomatija".

Predsednik Aleksandar Vučić uručiće odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti.
 

Danas će stanovnici više gradova Srbije imati priliku da posmatraju prelet aviona i helikoptera kao deo programa pripremljenog povodom proslave Dana državnosti Republike Srbije.

- Građani Srbije moći će da vide prelet avijacije nad Beogradom, Mladenovcem, Kragujevcem, Kruševcem, Nišom, Jagodinom, Požarevcem, Smederevom, Pančevom i Novim Sadom, a helikoptere će imati priliku da na nebu iznad svojih gradova vide stanovnici Kraljeva, Čačka, Valjeva, Gornjeg Milanovca, Kruševca i Niša - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Povodom Dana državnosti Srbije - Sretenja predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorili su sinhronizovani vatromet koji će biti upriličen u večernjim časovima, u svim gradovima Republike Srpske, kao i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Takođe, Palata Republike će u večernjim časovima biti osvetljena u bojama zastave Srbije. Veliki je značaj i uloga zajedničkog obeležavanja svih važnih praznika u Republici Srpskoj i Srbiji, jer na taj način negujemo srpski identitet, saopšteno je iz Kabineta Dodika.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading